Chipsurile Lay’s sunt făcute cu cartofi din România

0
149

Chipsurile Lay’s care sunt comercializate în România, dar și exportate în alte 17 țări sunt făcute cu materie primă, respectiv cartofi din țara noastră.
Toate brandurile de chipsuri care aparțin PesiCo adică Lay’s, Doritos, Star, Lay’s Oven sunt preparate cu cartofi de la producători locali din Bacău, Covasna și Brașov, conform bacau.net.

Divizia de snacks a PepsiCo are o fabrică în Popești Leordeni, județul Ilfov acolo unde cartofii folosiți ca materie primă provin din România în proporție de peste 90%.
Este vorba de un parteneriat pe care compania americană îl are cu mai mulți fermieri din România din județele Brașov, Covasna și Bacău în principal, dar și din alte câteva județe de pe teritoriul țării noastre.

Peste 150 de tone de cartofi procesați zilnic de proveniență românească

Fermierii care furnizează materia primă pentru PepsiCo cultivă în total peste 1500 de hectare de teren agricol. Aproximativ 90% din necesarul zilnic de 180 de tone de cartofi este provenit de la aceștia.
Soiurile de cartofi sunt aduse special în România de gigantul Pepsi
„Avem fermieri mari în Bacău, Covasna, Brașov și încă câteva județe pe care noi îi ajutăm să se dezvolte și să își crească capacitățile de producție pentru ca noi să putem acoperi cât mai mult din cererea de cartofi”, a declarat Radu Berevoescu, General Manager & Senior Commercial Director East Balkans PepsiCo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.