Ce sa nu ratezi in Germania. Castele superbe

0
832
Ce sa nu ratezi in Germania

Ce sa nu ratezi in Germania. Dacă ţi-ai planificat o vacanţă în această ţară trebuie să ştii că sunt o mulţime de atracţii pe care nu trebuie să le ratezi. Noi am făcut o listă cu câteva orăsele, de poveste pe care trebuie neapărat să le vezi.

Quedlinburg

Această mică localitate la nord de munții Harz încă evocă farmecul Evului Mediu. Quedlinburg, nu departe de Hanovra, a supraviețuit celor două războaie mondiale fără a fi afectat, iar astăzi este unul dintre cele mai bine prezervate orașe medievale din Germania, dar și un loc de patrimoniu UNESCO. Totodată, acest orășel are și o istorie politică impresionantă – a fost condus de femei aristocrate timp de 800 de ani ca un stat semi-independent. Aleile pietruite înconjoară casele frumoase cu acoperișuri roșii, fiind un loc perfect în care să te pierzi într-o după-amiază liniștită.

Dinkelsbühl. Ce sa nu ratezi in Germania

În inima Bavariei, aproape de Nuremberg, Dinkelsbühl este o localitate mai puțin turistică decât majoritatea celorlalte orașe medievale germane. Totuși, perfect conservat, acest orășel datează din secolul al VIII-lea, păstrându-și autenticitatea și farmecul. Nu rata o plimbare de-a lungul perimetrului orașului, printre fortificațiile medievale.

Cochem Cochem

Este un sătuc idilic pe malul unui râu, faimos pentru enormul său castel ridicat în secolul al XI-lea. Întreaga localitatea arată precum un decor din basme, cu oportunități excelente de fotografii la fiecare colț de stradă.

Rüdesheim am Rhein. Ce sa nu ratezi in Germania

Acest orășel superb este cuibărit în canionul râului Rin și este cunoscut pentru vinul care se produce aici. Precum multe astfel de orășele pitorești, Rüdesheim am Rhein se află pe lista locurilor de patrimoniu UNESCO. Peisajele incredibile ce înconjoară localitatea, aflată în apropiere de Frankfurt, sunt motiv suficient pentru o excursie aici, asta dacă nu punem la socoteală regiunea viticolă și centrul medieval magnific.

Bamberg

Dacă ajungi în Bavaria, nu trebuie să ratezi una dintre cele mai frumoase localități din regiune – Bamberg. Stilul arhitectural al acestui oraș nu mai poate fi găsit în nici un alt colț al Germaniei, orașul fiind și pe lista de locuri de patrimoniu UNESCO. Centrul orașului nu are nicio clădire modernă. Zece berării sunt împrăștiate prin întregul Bamberg, astfel că nu trebuie să plecați de aici fără să gustați din faimoasa bere afumată ce se produce aici.

Berlin

Cu o populație de peste 3,5 milioane de locuitori, Berlin este un important centru cultural, artistic și economic care găzduiește anual nenumărate concerte, festivaluri și conferințe de renume mondial. Cu o istorie atât de lungă nu este de mirare că străzile orașului sunt împânzite de clădiri vechi și monumente ce atestă momente cheie din trecutul său. Drept urmare, bine ar fi să nu ratezi acest oraş.

Castelul Neuschwanstein

Este un castel în stil romantic – renascentist construit la sfârșitul secolului al XIX-lea pe un deal accidentat aflat deasupra satului Hohenschwangau de lângă Füssen. Palatul a fost comandat de regele Ludovic al II-lea al Bavariei ca un refugiu și ca un omagiu adus lui Richard Wagner.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.