Cat costa chiriile in Anglia. Preturi mari

0
1255
cat costa chiriile in anglia

Cat costa chiriile in Anglia. Londra este un oraş care nu prea mai are nevoie de prezentare. În capitala Regatului Unit totul este la superlativ: galerii de artă sau muzee, centre comerciale, parcuri imense chiar în centrul oraşului, ca să nu mai vorbesc de istoria incredibilă pe care încă se sprijină metropola.

Cat costa chiriile in Anglia

Ei bine, cand vorbim despre chirie, trebuie sa stii ca este cel mai scump considerent din viata unui emigrant in Marea Britanie. Nu este usor sa gasesti chirie, insa daca nu ai pretentii enorme si te inarmezi cu putina rabdare, poti gasi chirii bune in zone frumoase.
In Londra, pentru o camera se platesc aproximativ 300-400 de lire pe luna; o garsoniera costa intre 800 si 1200+ de lire, o camera dubla 500+ lire/luna, iar o casa cu 3-4 dormitoare sau un apartament, de la 1500 lire in sus.

Cat costa chiriile in Anglia

Majoritatea proprietatilor cer si o garantie de cel putin o luna.
In Marea Britanie chiriile se dau mai repede ca painea calda. Cererea e atat de mare incat piata imobiliara este intr-un flux continuu de vanzare/inchiriere, motiv pentru care si preturile sunt supra-evaluate.

Cat costa chiriile in Anglia

Majoritatea romanilor care traiesc la Anglia locuiesc in case mari, de 8-10 persoane, cu dormitoare separate, iar pretul casei impartit revine mult mai putin de persoana.
Intrucat procesul de inchiriere si gasire a unei locuinte poate dura si cateva saptamani, va recomandam ca pana va mutati, sa va cazati la hosteluri, unde sunt preturi mai mici, 15-20/lire/pers/noapte.

Cat costa chiriile in Anglia

Puteti gasi chirii bune prin intermediul agentiilor imobiliare. Majoritatea agentiilor imobiliare cer contract de munca; contractul se face de obicei pe minim 6 luni cu plata garantiei pe o luna, pretul chiriei pe o luna + comisionul agentiei (comisionul costa in general 100 – 150 lire/pers).

Cat costa chiriile in Anglia

Nivelul chiriei in Londra depinde, ca peste tot, de zona în care vrei să locuieşti şi de cartierul din zona respectivă. Te orientezi în funcţie de zonele de pe harta metroului.
Un apartament de 3 camere în afara centrului este în jur de 1500£/ luna. Dacă te bate gândul să cumperi, aşteaptă-te la preţuri de 5500£ pe metru pătrat.

Cat costa chiriile in Anglia

Zona 2 este, de exemplu, o zonă tipică pentru cineva care vrea să facă naveta în zona 1 (centru) şi să meargă la evenimente sociale de câteva ori pe săptămână.În zona de Nord-Est, cam la 8 km de centru, chiria pentru o cameră cu pat dublu într-o casă este de 450£ cu tot cu cheltuieli. Pentru un loc numai al tău ai nevoie de minim 600 £ pe lună fără plata facturilor.

Cat costa chiriile in Anglia

Birmingham, a doua casă pentru sute de români

Aici, romanii au gasit un trai de viata mai bun, iar chiriile nu sunt atat de mari. O garsoniera ajunge la £218, o casa cu 4 camere 480 de lire, un apartament cu 2 camere costa in jur de 323 lire, iar un apartament cu 3 camere undeva intre 300 – 350 lire.

Bristol, loc bun de locuit

In Bristol ai parte de liniste, iar in aproximativ 2 ore este in Londra. Preturile sunt si aici foarte bune. O casa cu 3 camere costa 1,250 de lire, o garsoniera 750 de lire, iar un apartament cu 2 camere mobilat modern in jur de 900 de lire.

Cat costa chiriile in Anglia

Daca iti face cu ochiul Manchester-ul trebuie sa scoti ceva mai multi bani din buzunar. Pentru o casa cu 6 camere vei plati aproape 2000 de euro. Pentru o garsoniera 350 lire, pentru un apartament cu 2 camere 650 de lire, iar pentru un apartament de 3 camere aproximativ 800 euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.