Cutremur de 7,1 grade in Mexic. 650 de romani traiesc in statul nord american

Cutremur de 7,1 grade in Mexic. 650 de romani traiesc in statul nord american care a fost lovit, marti, de un puternic seism.

0
1698

Cutremur de 7,1 grade in Mexic. 650 de romani traiesc in statul nord american care a fost lovit, marti, de un puternic seism.Cutremurul a lovit la ora locală 13 si 14 minute, la o adancime de doar 51 de kilometri. Epicentrul a fost localizat in statul Puebla, la doar 123 de kilometri de capitala Ciudad de Mexico. Bilantul a ajuns la 248 de morti si cel putin 150 de raniti, informeaza Reuters.

Cutremur de 7,1 grade in Mexic. 650 de romani traiesc in statul nord american

Cel putin 55 de oameni si-au pierdut viata in statul Morelos, la sud de capitala, iar alti 32 in statul Puebla. In Ciudad de Mexico au fost confirmate 49 de decese, iar alte 10 in statul Mexico. Trei oameni au murit in Guerrero.

Ministerul Afacerilor Externe a anuntat ca Ambasada Romaniei din Mexic verifica impreuna cu autoritatile locale daca printre victime exista cetateni romani.
”Pana in prezent, Ambasada României la Ciudad de Mexico nu detine informatii conform carora printre victime s-ar afla si cetateni romani”, se precizeaza intr-un comunicat de presa.
In urma seismului, mai multe cladiri s-au prabusit, printre care si o scoala din Puebla, iar mai multe explozii la uzine sau conducte de gaze au fost inregistrate.
Cetatenii au fost rugati de autoritati sa nu fumeze pe strada, din cauza gazelor eliberate in aer.

Cutremur de 7,1 grade in Mexic. 650 de romani traiesc in statul nord american. Numarul de urgenta care poate fi apelat de romani

In acest context, MAE reaminteste faptul că cetatenii romani afectati de seismul produs in Mexic pot solicita asistenta consulara la numarul de telefon al Ambasadei Romaniei la Ciudad de Mexico: 00 52 55 5280 0447 si 00 52 55 5280 1869, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta sau la numărul de urgenta al misiunii diplomatice – 00 52 55 38 833 072.
Misiunea diplomatica este in contact permanent cu autoritatile locale si este pregatita să intervina, in functie de solicitari.
Potrivit BBC, cutremurul de 7,1 grade pe scara Richter a avut mai multe replici. Mai multe victime sunt, cel mai probabil, blocate sub moloz, iar echipele de salvare intervin in aceste momente in zonele cele mai afectate.

Seismul s-a produs la exact 32 de ani de la cel mai mare cutremur care a lovit Mexicul

Pamantul s-a zguduit, marti, la exact 32 de ani de la cel mai devastator cutremur care a lovit Mexicul. In anul 1985, un seism cu o magnitudine de 8,4 grade pe scara Richter a lasat in urma aproximativ 10.000 de victime.
Autoritatile locale au inceput ziua cu un exercitiu de simulare in caz de cutremur, iar cateva ore mai tarziu (ora locala 13.14) pamantul a inceput sa se miste.
Numarul victimelor este asteptat sa fie si mai mare, cu atat mai mult, cu cat, oamenii au crezut ca e vorba de o alta simulare, in momentul in care a fost declansata starea de alerta.
In urma cu doua saptamani, Mexicul a mai fost lovit de un cutremur de 8,1 grade pe scara Richter.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.