Povestea candidatului care a luat cele mai puține voturi la alegerile prezidențiale

0
636
John Ion Banu FOTO: Arhivă personală
John Ion Banu FOTO: Arhivă personală

Biroul Electoral Central a anunțat primele rezultate oficiale după numărarea a aproape 96% din voturile exprimate. Primii doi care intră în turul al doilea sunt Klaus Iohannis – 3.162.105, reprezentând 36,91% și Viorica Dăncilă – 2.009.045, reprezentând 23,45%. Pe următorul loc a fost Dan Barna, cu 1.215.765 de voturi, adică 14,19%.

Toată atenția este centrată pe candidații de pe primele locuri. Dar cine este ultimul din cei 14 candidați? Potrivit datelor BEC, cele mai puține voturi le-a luat John Ion Banu. Acesta a primit aproape 26.000 de voturi (0,33%), în condițiile în care, potrivit legii, pentru a te putea înscrie în cursa pentru Palatul Cotroceni, fiecare candidat are nevoie de minim 200.000 de semnături de la alegători. Practic, candidatul Banu nu a reușit să adune la urne nici măcar un sfert din numărul semnăturilor minime.

Cine este John Ion Banu? Politician și om de afaceri, acesta a candidat pentru președinție din partea Partidului Națiunea Română și a ocupat poziția a noua pe buletinul de vot.

Motto lui John Ion Banu: „Un bun politician trebuie să fie lipsit de grija zilei de mâine pentru a putea sa fie dedicat și loial cetățenilor societății care l-a ales”. (Charles Bryann)

S-a născut pe 8 iulie 1960, în orașul Roman. Și-a petrecut copilăria lângă Câmpulung Muscel, județul Argeș. A absolvit Institutul Politehnic din București, iar în 1983 a emigrat în Statele Unite ale Americii, unde și-a luat numele de „John” și a urmat cursuri la Florida Atlantic University.

Potrivit declarației de avere, acesta deține 6 terenuri intravilane, forestier, pășune și lac, dobândite în perioada 2006 – 2016. De asemenea, are și trei case de locuit. Conduce un autoturism BMW din 2016, are tablouri în valoare de 12.000 de euro, trei conturi bancare de 197.000 de dolari, dar și o datorie de 178.000 de dolari scadentă în 2029.

În calitate de președinte al unei firme private a câștigat 87.000 de dolari. A mai luat dividende în valoare de 21.000 de dolari, pensii de 18.500 de dolari și profitul de la o fermă de animale în valoare de 35.000 de dolari.

În Statele Unite, John Banu a creat Romanian-American League (Liga Româno-Americană), o asociație românească din Florida.

„Dacă voi fi ales președinte, voi apela des la arma referendumului. Este arma cea mai puternică a cetățenilor în situații critice, între rundele de alegeri. Voința cetățenilor trebuie să se exprime tot timpul, nu doar o dată la patru ani! Referendumul poate umple acest gol, iar eu îl voi declanșa de câte ori va fi nevoie. E important însă ca referendumul să fie mai ușor de declanșat, iar rezultatul lui să nu mai fie consultativ, ci obligatoriu, pentru că voința poporului nu este consultativă!

De aceea, trebuie umblat la Constituție. Ca președinte mă voi strădui să coagulez o majoritate de două treimi în Parlament, pentru a putea schimba Constituția. Și nu doar pentru problema expusă deja, cea privind obligativitatea implementării rezultatelor referendumului, ci și pentru a pune capăt altor anomalii existente acum în legea fundamentală”, a spus John Ion Banu, în campania electorală.

Pentru Președinte!

Pentru Președinte!

Publicată de John Ion Banu pe Marţi, 17 septembrie 2019

John Ion Banu spunea în campania electorală că politicienii actuali din România își pierd treptat din încrederea cetățenilor.

„Sunt interesele personale sau ale unor grupări de persoane cu influență care le dictează poziția și activitatea politică.

Este timpul cel mai adecvat, timpul alegerilor periodice, ca cetățenii să-și exprime preferințele în alegerea candidaților pentru funcțiile politice.

Este timpul, dacă cetățenii doresc să schimbe atmosfera de neîncredere, dacă-și doresc o reprezentare conform principiilor lor sociale, morale si spirituale, să o facă. Este timpul ca o fisură în această castă politică să fie făcută, o breșă într-un sistem care și-a pierdut menirea, și-a pierdut crezul dat reprezentării intereselor cetățenilor, loialitatea față de cei ce i-au investit cu puterea și dreptul de a-i conduce.

Este timpul pentru un conducător politic, în cazul alegerilor de acum, Președintele României, care să nu fie controlat de interesele nici unei grupări, de gruparea post-comunistă în special a foștilor membri ai guvernului comunist, care și-au însușit cele mai multe beneficii materiale în urma așa-zisei Revoluții din Decembrie 1989. Ei sunt noua burghezie, noii capitaliști de astăzi, dar cu mentalități comuniste, care dețin marea parte din puterea economică a României, influențând puterea politică și socială a ei.

Este timpul pentru un Președinte din afara sistemului, cu calificări dovedite, chiar dacă nu la scară ridicată, care nu este controlat de interesele unei grupări și nu poate fi șantajat social, moral sau spiritual.

Este timpul pentru cetățeni să aleagă cu discernământ, cu conștiința dictată de moralitatea lor socială în beneficiul lor, al aspirațiilor personale și pentru societatea în care trăiesc.

Este timpul să admită că o persoană cu calificările mele este cea mai potrivită să le servească cu responsabilitate și respect interesele și destinele pentru următorii cinci ani. Este timpul pentru Certitudinea Românilor! Pentru John Ion Banu!”, este unul dintre mesajele electorale ale candidatului Banu care nu a convins decât în jur de 26.000 de români să-l voteze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.