Cat costa chiriile in Germania. Costuri suplimentare mari

0
1675
cat costa chiriile in germania

Cat costa chiriile in Germania. Conform unui articol recent din revista germana Der Spiegel, peste 40% dintre gospodariile din Germania platesc pentru chirie mai mult de 30% din venitul lunar net.

Pentru cei mai multi dintre germani, costurile cu chiria in Germania reprezinta una dintre cele mai insemnate cheltuieli lunare. Daca majoritatea proprietarilor locuiesc in case, respectiv duplex-uri, majoritatea chiriasilor (peste 80%) locuiesc in cladiri cu cel putin trei apartamente. Conform raportului citat mai sus, jumatate dintre chiriasi stau la bloc: in cladiri cu cel putin 13 apartamente.

Cat costa chiriile in Germania

Chiria medie: chiria in Germania la nivel national si pe regiuni

Suprafata locuintei – conform site-ului de imobiliare www.immowelt.de, in Germania, pretul chiriei pe metru patrat pentru apartamentele cu suprafata mai mica de 40 m² si mai mare de 120 m² este, in medie, cel mai ridicat.
Regiunea in care locuiesti – in landurile mai bogate, dar si mai populate din Germania, precum Bayern, Hessen, Hamburg sau Berlin vei plati, in medie, mai mult decat in landurile mai sarace si cu o populatie mai redusa, precum Thüringen sau Sachsen.

Orasele mari – in orasele mari, precum München, Hamburg, Köln sau Frankfurt, chiriile sunt mult mai mari decat in orasele mici. Astfel, in München poti plati o chirie pe metrul patrat dubla fata de un orasel din acelasi land, Bayern.

Cat costa chiriile in Germania

Chiria in Germania: mic dictionar de termeni

Kaltmiete (chiria fara costuri suplimentare) vs. Warmmiete (chiria include si costurile suplimentare, de intretinere si pentru utilitati)

In ceea ce priveste pretul chiriei, in anunturile din ziare sau pe internet vei gasi fie cuvantul Kaltmiete, fie Warmmiete.

Care este diferenta?

Kaltmiete inseamna, tradus cuvant cu cuvant, „chirie rece”. Reprezinta chiria de baza pentru o locuinta, fara a include costurile suplimentare, de intretinere.

Care sunt costurile suplimentare cu chiria in Germania? NEBENKOSTEN
In cazul in care va trebui sa platesti Kaltmiete, trebuie sa te astepti la costuri suplimentare pentru chiria in Germania – Nebenkosten.

Diferențele financiare ale chiriilor din Germania

Cat costa chiriile in Germania

Depind de localizarea locuinței, urban sau rural – apartamentele cu acces facil la mijloacele de transport în comun sunt mai scumpe. O garsonieră de închiriat într-un oraș german pornește de la 200 EUR, până la 800 EUR în orașele mari, însă dacă garsoniera este localizată la 10 km de oraș, costurile se pot reduce cu 50%. Aceasta este o opțiune foarte bună pentru cei care au o mașină la dispoziție în Germania.

Pentru a plăti mai puțin pe locuință este recomandată zona periurbană, chiar rurală, pentru că în Germania standardul de viață de la oraș se regăsește adeseori și la sat.

Depind de regiunea aleasă – precum în orice țară, landurile cele mai populate și bogate din Germania, implică cheltuieli mult mai ridicate. Cele mai scumpe locuințe din Germania sunt în München, Hamburg și Frankfurt pe Main.

Cat costa chiriile in Germania

Garsoniera Berlin – 450 euro

Apartament cu 2 camere – 1500 de euro. Apartament modern de 3 camere se inchiriaza cu aproximativ 2000 de euro, iar o garsoniera te va costa aproximativ 1000 de euro pe luna.

Leipzig chirii

Cat costa chiriile in Germania

Pentru un apartament cu 2 camere vei scoate din buzunar aproximativ 400 de euro, pentru o garsoniera 335 de euro. Un apartament de 3 camere nu costa mai mult de 500 de euro, iar o casa cu 4-5 camere te costa maxim 1000 de euro, in functie de dotarile pe care le are.

Dresden chirii

Cat costa chiriile in Germania

Venetia Nordului asa cum este numit acest oras nu e deloc scump. Era orasul preferat al lui Hitler si asta din cauza arhitecturii impresionante pe care o are. Daca vrei sa te muti aici un apartament cu 2 camere costa aproximativ 1000 de euro, o garsoniera undeva intre 600-700 de euro, iar un apartament cu 3 camere aproximativ 1500 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.