Cati romani traiesc in strainatate. TOP 10 tari cu cei mai multi romani

Aproximativ 3,8 milioane de romani figureaza in evidenta locala a altor state. Cati romani traiesc in strainatate, dar si care sunt tarile in care se afla cei mai multi romani, vedeti in topul de mai jos.

0
8699

Romanii au luat cu asalt tarile straine, in cautarea unor locuri de munca mai bine platite si a unui trai mai bun. Conationalii nostri ocupa primele pozitii in topul imigrantilor din numeroase tari, iar potrivit unor raporturi facute publice de profit.ro 3,8 milioane de romani figureaza in evidenta autoritatilor locale din alte state. Acestora li se adauga alti romani care nu si-au inregistrat sederea la serviciile de imigrari. Cati romani traiesc in strainatate, dar si care sunt tarile in care se afla cei mai multi romani, vedeti in topul de mai jos.

  1. Cati romani traiesc in strainatate: Italia, a doua casa

Conform datelor oficiale, in Italia traiesc peste 1 milion de romani, mai exact, 1.290.051 de cetateni de romani lucreaza pe teritoriul „Cizmei”.
Cultura latina, limba asemanatoare, ofertele de locuri de munca bine platite, in agricultura sau ca ingrijitoare de batrani, i-au facut pe multi romani sa aleaga drumul Italiei. Multi dintre acestia s-au mutat ulterior si cu familiile si nu iau in calcul intoarcerea acasa.

2. Cati romani traiesc in strainatate: Spania

Spania este a doua tara din Europa in topul alegerilor de migrare facute de romani. Munca in agricultura, la camp, le-a adus castiguri de zeci de mii de euro romanilor, in ultimii ani. Aici, 784.804 de romani figureaza inregistrati.

3. Cati romani traiesc in strainatate: In cautarea „visului american”

Romanii au luat cu asalt si America, unde nu mai putin de 581.523 de romani figureaza inregistrati in Statele Unite ale Americii, raspanditi in cele 50 de state, potrivit viata-libera.ro.
In Canda sunt inregistrati 46.720 de romani, insa numarul total se estimeaza ca ar putea depasi 200.000 de cetateni.
Sute de romani traiesc si in statele din America Latina, dintre care cei mai multi figureaza in Brazilia – putin peste 8000 de romani.

4. Cati romani traiesc in strainatate: Marea Britanie

Marea Britanie a devenit o destinatie extrem de populara in ultimii ani pentru romani. Puterea lirei sterline si ofertele de munca au adus sute de mii de romani aici. Circa 158.000 de romani figureaza inregistrati, insa cei care nu figureaza in evidente depasesc acest numar.

5. Cati romani traiesc in strainatate: Germania

Un numar record de romani se afla si in Germania, de 450.000. Aici, forta de munca in domenii de calificare este mult mai puternica, iar potrivit hotnews.ro romanii se afla pe primul loc intre medicii straini practicanti in Germania, dupa statisticile oficiale pentru anul 2016.

6. Cati romani traiesc in strainatate: Franta

Cerinta mare de medici este si in Franta, insa ceva mai mica decat in Germania. In Franta figureaza 45.000 de romani inregistrati si 123.000 in total.

7. Cati romani traiesc in strainatate: Ospatar si ajutor de bucatar in Grecia

Cu un potential turistic foarte mare, Grecia a aduna aproape 50.000 de romani pe teritoriul tarii sale si insulele inconjuratoare. Munca la restaurante este cea mai populara alegere in randul romanilor.

8. Cati romani traiesc in strainatate: Portugalia

Romanii someri au ales locuri de munca disponibile si in Portugalia. In jur de 39.000 de romani figureaza inregistrati aici.

9. Cati romani traiesc in strainatate: Elvetia

Cu o populatie de putin peste 8 milioane de locuitori, in Elvetia se afla 11.430 de romani. Cu toate astea, anul acesta, guvernul federal din Elvetia a dispus activarea unei clauze prevazute in Acordul cu Uniunea Europeană care prevede introducerea in mod temporar a unor restrictii pe piata muncii elvetiană pentru cetatenii romani si bulgari.

10. Cati romani traiesc in strainatate: Orientul

Romanii au migrat si in zonele estice, iar Emiratele Arabe Unite numara cei mai multi conationali. In jur de 6.444 de romani figureaza inregistrati. In Turcia, datele furnizate ofera informatii doar despre romanii care nu se afla in evidentele locale – 4.600, iar Japonia numara un total de 2.700 de romani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.