Amenzi rutiere în Franța. Un șofer român a fost amendat cu 26.250 de euro

0
669
Amenzi rutiere în Franța FOTO: Pexels/Pixabay.com
Amenzi rutiere în Franța FOTO: Pexels/Pixabay.com

Amenzi rutiere în Franța. Un șofer de TIR din România a primit o amendă record în Franța – 26.250 de euro. Conducătorul auto a fost prins în urma unui control de rutină pe o autostradă din nord, la Arras.

Șoferul român lucra pentru o firmă din Spania, iar oamenii legii au constatat că a încălcat legea de 31 de ori. Potrivit lavoixdunord.fr, majoritatea infracțiunilor au fost cele privind nerespectarea timpului de repaus. Șoferul român ar fi condus peste opt ore încontinuu, față de patru ore și jumătate, cum prevede legea.

De asemenea, acesta a intrat într-un top al celor care au primit uriașe amenzi rutiere în Franța și pentru că a folosit un card al altui șofer, pentru a depăși timpii legali de condus.

Faptele reprezintă nu numai un pericol grav pentru ceilalți șoferi, dar evidențiază și concurența neloială practicată de unele companii”, a precizat Jandarmeria Pas-de-Calais. Camionul românului a fost sechestrat până la plata întregii amenzi. 

Amenzi rutiere în Franța. Câți bani se plătesc pentru fiecare abatere în parte

Lista de amenzi rutiere în Franța se împarte în cinci categorii. În prima categorie de amenzi rutiere în Franța intră abateri referitoare la parcare. Pentru încălcarea rugilor se dau amenzi cuprinse între 11 și 17 euro.

În a doua categorie intră schimbarea direcției fără semnalizare, neplata taxelor, circulația fără asigurare. Amenda este de 35 de euro.

În a treia categorie intră depășirea vitezei cu până la 20 km/h, în zone cu viteză admisă mai mare de 50 km/h sau probleme la sistemul de frânare. Amenda este de 68 de euro.

La categoria a IV-a de amenzi rutiere în Franța intră mai multe abateri, precum: folosirea telefonului mobil în timpul condusului, conducerea pe banda de urgență atunci când e cazul, nepurtarea centurii de siguranță, trecerea pe culoarea roșie a semaforului sau nerespctarea indicatorului de oprire, nepăstrarea distanței de siguranță față de vehiculul din față, depășirea vitezei maxime cu 20 până la 50 km/h, manevre periculoase în trafic, circulație fără aprinderea farurilor sau lipsa certificatului de înmatriculare. Toate aceste încălcări se plătesc amenzi de până la 135 de euro.

Amenzi rutiere în Franța. Când se ajunge la Tribunal

În categoria a V-a intră depășirea vitezei cu peste 50 km/h. Foarte important de precizat este că, dacă în cazul primelor patru categorii nu sunt penalități suplimentare, pentru încălcările de la ultima categorie se ajunge la Tribunal.

Amenzile pot fi fixe, reduse sau majorate. De asemenea, mai trebuie spus că sunt încălcări care vin și cu suspendarea permisului. De exemplu, pe 19 noiembrie s-a votat un proiect de lege orice șofer care utilizează telefonul mobil în trafic va rămâne fără permis până la 6 luni. Perioada va fi stabilită de un tribunal, în funcție de gravitatea încălcării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.