Reacția unei românce după protestele din Barcelona: „Nu am văzut așa ceva”

0
605
FOTO: Captură Youtube
FOTO: Captură Youtube

O româncă stabilită în Barcelona de 10 ani, Andrada, a povestit la Antena 3 cum a trăit momentele prostelor din ultimele zile. Aceasta a spus că nu a mai văzut așa ceva de când trăiește în Barcelona.

„Sunt doar tineri pe stradă, copii de 18-19 ani drogați, toate tomberoanele le-au scos, peste 800. Aruncă în Poliție, dar nimeni nu pare să-i poată potoli. Chiar aici unde stau eu, la ultimul etaj, am o vedere mai liberă asupra unor tineri care au făcut o baricadă din tomberoane, polițiștii vin spre ei, și ei așteaptă veseli, bucuroși. Toți aplaudă și se bucură.

Elicopterele survolează zona de vreo patru ore. În fiecare seară avem aceeași poveste. Sunt români, spanioli, chiar și catalani revoltați. Avem un copil de 1 an cu care ies la 6-7 dimineața la plimbare și nu vă pot descrie cum toate sunt distruse și autoritățile curăță tot orașul, iar noaptea o iau de la capăt. Mai bine să nu le curățe că se ia de la capăt. Sunt munți de cenușă și toți sunt tineri, nu este nicio persoană mai în vârstă. Sunt copii, se vede că sunt drogați. Au mai fost manifestații în Barcelona, dar niciodată ca aceasta”, a povestit Andrada, stabilită în Barcelona de 10 ani, la Antena 3.

Potrivit poliției locale, peste jumătate de milion de oameni au venit vineri să protesteze la Barcelona.

Protestatarii au plecat în urmă cu trei zile din cinci orașe ale Cataloniei. Au mers pe jos zeci de ore, în ceea ce ei au numit Marșul pentru libertate”, până în centrul capitalei catalane.

Au fost ciocniri violente și aseară între protestatari și forțele de ordine. Sute de mii de oameni au participat la un miting uriaș în Barcelona, la apelul celor care militează pentru separarea de Spania.

După lăsarea întunericului, manifestanții au devenit tot mai violenți. Au făcut haos în centrul orașului. Au incendiat mașini și pubele de gunoi pe care le-au împins către forțele de ordine.

De asemenea, înainte de începerea incidentelor, catedrala Sagrada Familia a fost închisă, după ce protestatarii i-au blocat intrarea. Într-un mesaj postat pe Twitter, oficialii catedralei spun că un grup de manifestanți stau în fața intrării principale și împiedică accesul. A fost anulată, de asemenea, o ceremonie religioasă prevăzută pentru sâmbătă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.