Acte necesare pentru alocatie in Suedia. Procedura simpla

0
2179
acte necesare pentru alocatie in suedia

Acte necesare pentru alocatie in Suedia. Copiii ai caror parinti lucreaza legal intr-o tara a Uniunii Europene pot primi alocatii cu mult mai mari decat cele din Romania. Adica alocatia de stat pentru copii care se plateste in tara respectiva.

In conditiile in care la noi alocatia este de aproximativ 10 euro, in tari precum Franta, Germania, Irlanda sau Luxemburg acest drept poate depasi 400 de euro, in functie de numarul de copii si de venitul anual al familiei.

Potrivit Regulamentului european 1408, copiii romani care au parintii plecati la munca in strainatate pot beneficia de alocatie de stat mai mare decat cea oferita in Romania, cu conditia ca cetatenii romani sa lucreze legal in tara respectiva.

Acte necesare pentru alocatie in Suedia

Parintele nu trebuie decat sa completeze formularul E411, pe care il gaseste pe internet si pe care trebuie sa-l depuna fie la Agentia de Prestatii Sociale din Romania, fie la institutia omoloaga din tara in care lucreaza.

In cazul in care copilul locuieste inca in Romania si nu cu parintele care lucreaza in strainatate, acesta va primi diferenta dintre alocatia din Romania si cea din statul UE. Totodata, in varianta in care copilul se muta cu parintele in tara de resedinta a acestuia, acordarea alocatiei din Romania va fi sistata, urmand sa se acorde doar cea din statul respectiv.
In cazul in care parintii lucreaza in tari diferite din UE, pot opta pentru a primi alocatia din statul in care acest venit este mai mare. In Suedia, alocatia de stat pentru copii este de 98 de euro, iar in Marea Britanie, de 101 euro.

 

Acte necesare pentru alocatie in Suedia

Alocația pentru copii este un ajutor financiar care este plătit automat părinților care locuiesc și au copii în Suedia. Aveți alocație pentru copii dacă îndepliniți următoarele condiții:

Suplimentul de familie mare este plătit automat dacă primiți alocație pentru cel puțin doi copii. Dacă voi și celălalt părinte aveți custodie comună, împărțiți alocația pentru copil. Veți primi câte 625 SEK pe lună. Dacă aveți doi sau mai mulți copii pentru care primiți alocație pentru copii, veți primi în mod automat și suplimentul de familie mare.

Nu trebuie să solicitați alocație pentru copii. Se plătește automat. Banii vor sosi nu mai târziu de data de 20 a fiecărei luni. Prima alocare se va efectua în luna după nașterea copilului și va fi plătită până în trimestrul în care copilul împlineste 16 ani. Când copilul împlinește 16 ani, nu se va mai primi alocație pentru acesta.

Sursa informatiilor despre valoarea alocatiilor care se platesc in tarile europene este site-ul Comisiei Europene, ultimele date disponibile fiind din iulie 2009.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.