Ce faci in cazul unui accident de munca in Anglia

0
958
accident de munca in anglia sfaturi romani

Ce faci in cazul unui accident de munca in Anglia cand nu cunosti legislatia? Daca ai fost ranit, in primul rand iti recomandam sa apelezi la un avocat specializat pentru a te asista pe durata intregului proces.

Dupa un accident de munca trebuie sa primesti primul ajutor, daca se necesita. Fotografiaza locul accidentului, este important sa notezi imediat tot ce s-a intamplat, declaratiile martorilor, pentru ca pe baza acestor date vei putea depune cererea de despagubire. Destul de des, angajatorul incearca sa scape de aceasta raspundere, dar daca aveti dovezile necesare iti vor usura demersul.

Accidentele de munca trebuie inregistrate in Cartea de accidente. Daca la locul de munca nu exista o Carte de accidente, trebuie sa notezi toate detaliile accidentului si ranirile suferite, sa le trimiti angajatorului si sa pastrezi o copie. Este responsabilitatea ta sa te asiguri ca accidentul a fost inregistrat. Daca esti self-employed, ai responsabilitatea legala de a raporta accidentele ce ti-au provocat daune responsabilului Health and Safety (HSE) sau departamentului local de securitate si sanatate in munca.

Ce faci in cazul unui accident de munca in Anglia

Angajatul poate cere o despagubire daca accidentul s-a produs din cauza angajatorului. Despagubirea se acorda pentru leziunile suferite, veniturile pierdute si alte prejudicii financiare aduse. Victima trebuie sa pastreze toate bonurile ce dovedesc ca se trateaza, fie ca vorbim de bonurile de la fizioterapie, costul transportului, etc, toate vor fi decontate de angajator. De asemenea puteti primi despagubiri si pentru bunurile personale deteriorate si pentru asistenta acordata acasa de catre familie.

ce faci in cazul unui accident de munca in angliaDaca apropiatii o ajuta pe victima sa se imbrace, sa se spele, etc, si acestia pot primi o despagubire.

Legea compensatiilor financiare este cea prin care sunt despagubite victimele unui accident de munca. The rehabilitation code a fost introdusa in legislatia britanica in 1999 si actualizata si modificata in 2007. Mai multe informatii despre cum se pot obtine usor despagubirile pe site-ul access-legal.co.uk.

Cei care pornesc un proces juridic pentru obtinerea de foloase materiale in urma unui accident de munca trebuie sa stie ca poate sa dureze chiar si cativa ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.