Obiceiuri de nunta in Spania. Atentie la mireasa

0
2717
obiceiuri de nunta in spania

Obiceiuri de nunta in Spania. Te intrebi care este specificul unei nunţi spaniole? Mai întâi de toate, coloritul spaniol. O nuntă spaniolă e o combinaţie de veselie, romantism şi nobleţe, condimentată cu extravaganţă şi, bineînţeles, muzică spaniolă bună.

Obiceiuri de nunta in Spania

Decorarea sălii de banchet în stil spaniol nu e chiar atât de dificilă, important este să folosiţi culorile principale ale Spaniei – roşul, negru şi albul. Deşi, mirii adaugă culori noi, care fac nunta spaniolă şi mai colorată. De exemplu, pereţii sălii de banchet pot fi decoraţi cu evantaie frumoase – accesoriul tradiţional al dansului spaniol flamenco. De asemenea, şi invitaţiile pot fi făcute în forma unor evantaie.

Ce se referă la ţinute, mireasa modernă spaniolă poartă rochie în nuanţe albe, fine sau roşu aprins. Accesoriile unei mirese spaniole este trandafirul roşu, prins în păr şi un evantai mare, colorat. Ea poartă pantofi cu toc subţire sau sandale.

Plânsul la nuntă, la ziua de naştere

Emoţia care ne cuprinde la ceremonii şi care ne poate aduce chiar în pragul lacrimilor trebuie înăbuşită. În toată Europa, se crede că cel care plânge de ziua lui va plânge tot anul şi că lacrimile vărsate în ziua propriei nunţi durează pe toată perioada căsătoriei.
În schimb, în Spania şi în America Latină, o mireasă care plânge la nunta ei nu va mai plânge niciodată, pe durata căsniciei. A plânge la trecerea de la o etapă la alta a trecut întotdeauna drept un act simbolic de maturizare şi dobândire a unor responsabilităţi sau de pierdere a unei familii pentru a întemeia o alta – dacă ne referim la nuntă.

Broşă – Ac cu gămălie.

Obiceiuri de nunta in Spania

Un obicei straniu, care face să se mărească lista ritualurilor de nuntă care aduc noroc, este ca femeile invitate să-şi prindă o broşă sau un ac cu gămălie de straie. Femeile necăsătorite le prind cu vârful în sus; femeile măritate, cu vârful în jos. Cui i se desprinde acul, se va căsători. Observaţie: probabilitatea ca acul să se desprindă este întotdeauna mai mare dacă se sfidează legea gravitaţiei, aşa cum fac femeile necăsătorite… obiceiul este răspândit în Spania şi este foarte recent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.