În Grecia se oferă 2.000 de euro pentru fiecare nou-născut

0
475
FOTO: AndisBilderwerkstatt/Pixabay.com
FOTO: AndisBilderwerkstatt/Pixabay.com

Statele europene se confruntă cu probeleme de îmbătrânire a populației și încearcă tot felul de măsuri pentru a crește natalitatea. În acest context, autoritățile din Grecia au decis să ofere 2.000 de euro celor care devin părinți.

Statisticile arată că populația Greciei ar putea scădea cu o treime în următoarele trei decenii dacă nu se iau măsuri cu privire la creșterea natalității. La aceste cifre se adaugă și îngrijorarea că până în 2050 peste 35% din populația țării va avea cel puțin 65 de ani, ceea ce înseamnă o povară greu de suportat pentru programul de protecție socială.

În ultima vreme s-au luat măsuri și în alte țări din Europa. De exemplu, în Finlanda, s-a decis introducerea unui concediu de șapte luni pentru fiecare părinte, plătit în mod egal. De asemenea, femeile însărcinate vor primi încă o lună pe lângă acest concediu, iar cei care sunt singuri vor putea folosi alocația oferită pentru doi părinți.

Și Ungaria a introdus facilități pentru a stimula nașterile. Însă trebuie precizat că măsurile sunt pentru mamele-eroine, care au cel puțin patru copii. În România se oferă un concediu de până la 24 de luni pentru creșterea copilului.

Zilele trecute, autoritățile din Maramureș a decis să facă un referendum prin care familiile care fac un copil să primească 10.000 de lei, iar la al treilea să aibă reduceri la impozite.

Președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea, a declarat, vineri, că finanțarea proiectului „Renașterea Maramureșului” va fi asigurată din fondurile județului, dar și a unor primării. Acesta a subliniat că, prin proiect, CJ Maramureș urmărește ca tinerii din județ să revină la formula de bază a societății, la familie, să se căsătorească și să aducă pe lume copii.

FOTO: AndisBilderwerkstatt/Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.