Cel mai scurt drum pana la Atena. Cum ajungi cel mai repede cu masina de la Bucuresti la Atena

Cel mai scurt drum pana la Atena poate fi parcurs in aproximativ 13 h, urmand traseul clasic prin Ruse - Sofia - Kulata si veti avea de condus 1150 km.

1
4123

Cel mai scurt drum pana la Atena poate fi parcurs in aproximativ 13 h, urmand traseul clasic prin Ruse – Sofia – Kulata si veti avea de condus 1150 km.
De cativa ani, o noua ruta a inceput sa fie folosita de catre romanii care vor sa ajunga in Grecia (mai scurta, dar mai scumpa), pe itinerariul Ruse – Kardzali – Makaza. Desi veti petrece mai putine ore la volan pana la intrarea in Grecia, aceasta ruta este mai putin recomandata pentru cei care vor sa ajunga in Atena si mai potrivita pentru cei care vor sa ajunga in Thassos, Halkidiki sau Samothraki (invacante.ro)

Cel mai scurt drum pana la Atena. Traseu

Iesiti din Bucuresti pe la Vama Giurgiu, iar apoi conduceti drept, pe centura orasului Ruse, pana la Sofia.
Se merge drept pe acest drum E 85 pana dupa localitatea Byala cand drumul spre Sofia E83 face la dreapta, iar inainte, la 44 km,  se gaseste Veliko Turnovo (amfostacolo.ro)
Imediat dupa localitatea Lukovit se ajunge in satul Zlatna Panega, aici unde puteti opri pentru un popas.
Conduceti spre A2 catre Sofia, iar apoi iesiti pe centura orasului. Urmati indicativul Kulata/ Grecia, localitate de frontiera.
Dupa ce ati trecut de vama din Grecia, primul oras este Promachonas. Conduceti pe langa Sidorokastro, iar apoi tineti drept pe autostrada pana in Salonic. Faceti dreapta catre Atena, pe prima iesire inainte de oras.

Cel mai scurt drum pana la Atena. Ce trebuie sa stiti inainte de a porni la drum

  • Nu uitati de vinieta pentru Bulgaria, pe care o puteti achizitiona in apropiere de vama (5 euro pentru o saptamana, 13 euro pentru o luna). Asigurati-va ca este lipita pe parbriz, in caz contrar va puteti trezi cu amenzi usturatoare.
  • In Grecia nu aveti nevoie de vinieta, in schimb exista o taxa pentru folosirea autostrazii si care nu depaseste 3 euro;
  • Asigurati-va ca faceti plinul la masina inainte de a iesi din Bulgaria. Pretul la carburanti, aici, este mai mic decat in Grecia;

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.