Cele mai frumoase orase medievale din Romania

Cele mai frumose orase medievale din Romania sunt recunoscute la nivel international pentru arhitectura de tip medieval care a rezistat de-a lungul timpului si cultura din vechile centre istorice.

0
2835
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cele mai frumose orase medievale din Romania sunt recunoscute la nivel international pentru arhitectura de tip medieval care a rezistat de-a lungul timpului si cultura din vechile centre istorice.
Daca doriti sa profitati de primele zile insorite ale acestei toamne, noi v-am pregatit o lista cu cele mai frumose orase medievale din Romania pe care le puteti vizita.

Cele mai frumoase orase medievale din Romania: Sibiu

Sibiu, Capitala Europeana a Culturii in 2007, este recunoscut pentru arhitectura sa medievala si frumusetea vestigiilor care s-au pastrat in timp.
O simpla plimbare pe strazile pietruite ale orasului te vor trimite inapoi in timp, iar daca vrei sa privesti panorama locului, poti urca in Turnul Sfatului, simbol al orasului ce dateaza inca din secolul al XIII-lea.
Podul Minciunilor este primul pod de fonta de pe teritoriul actual al Romaniei. Legenda spune ca la fiecare minciuna spusa de cei care treceau pe el, podul incepea sa scartaie.
Piata Mare este una din cele mai mari din Transilvania, fiind o emblema a orasului, iar Piata Mica, aflata in interiorul celei de a doua incinte de fortificatii a cetatii, reprezinta vechiul centru comercial al urbei.
De asemenea, daca ajungi in Sibiu, viziteaza Muzeul Brukenthal, Biserica Evanghelica, Muzeul Satului sau Gradina Zoologica.

Cele mai frumoase orase medievale din Romania: Alba Iulia

Un important punct de atractie al acestui oras medieval este Cetatea Alba Carolina, aici unde in weekend-uri se trag si salve de tun.
Traseul celor Trei Fortificatii unul dintre cele mai importante obiective turistice din Transilvania, le cuprinde pe toate; daca ajungeti in oras si alegeti acest traseu, veti avea posibilitatea sa vizitati dintr-un foc trei vestigii memorabile: Castrul Roman (106 d.Ch.), Cetatea Medievala (sec. XVI-XVII) si fortificatia de tip Vauban Cetatea Alba Carolina (sec. XVIII). Veti asista, cu aceasta ocazie, si la ceremonialul schimbului de Garda.
Prima piatra de temelie a Cetatii a fost pusa la 4 noiembrie 1715, de catre generalul Steinville, comandantul trupelor imperiale austriece din Transilvania, impreuna cu Stefan Kornis, guvernatorul Transilvaniei si Giovanni Visconti Morando, arhitectul italian care a proiectat fortificatia.

Cele mai frumoase orase medievale din Romania: Sighisoara

Orasul Sighisoara poate fi considerat o Venetie a Ardealului. Desi Sighisoara nu a fost inundata de apa si nu se lauda cu numeroase canale care strabat orasul, atmosfera si aerul medieval al orasului, culorile cladirilor si arhitectura amintesc de orasul romantic al Italiei.
Dealul Cetatii este incojurat de unul dintre cele mai bine prezervate ziduri de incinta de veac XIV nu doar din Romania, ci din intreaga Europa. Si nu doar zidurile sunt bine pastrate, ci si noua dintre cele paisprezece turnuri care, dupa obicei, poarta si azi numele breslelor care le-au avut în grija.

Cele mai frumoase orase medievale din Romania: Brasov

Este una din destinatiile de top ale turistilor veniti in Romania sa vada frumusetile locale. Orasul Brasov, situat la poalele Tampei, este imbinarea perfecta intre vechi si nou. Centrul vechi medieval este impecabil pastrat, iar Piata Sfatului, Biserica Neagra, Turnul Negru, Poarta Ecaterina, Bastionul Fierarilor, Cladirea Primei Scoli Romanesti, Sinagoga Ortodoxa sau Muzeul de Arta sunt obiective turistice care impresioneaza pe toti cei care vin aici.
Cu totul aparte este Strada Sforii, despre care multi spun ca ar fi cea mai ingusta strada din Europa. Strada Sforii are o latime care variaza intre 111 cm și 135 cm.
Dupa ce ai admirat orasul si obiectivele turistice, te poti relaxa la o plimbare cu telecabina pe muntele Tampa.

Cele mai frumoase orase medievale din Romania

Deva este una dintre cele mai vechi asezari din tara noastra, iar prima atestare a orasului dateaza din anul 1269.
Situat pe malul stang al Muresului, la 187 m altitudine, la poalele Muntilor Apuseni, orasul este incarcat de istorie. Denumirea Deva se presupune ca provine de la localitatea dacica Decidava din care deriva Dava, apoi Deva (cuvantul dac „dava” inseamna „cetate” )
Principala atractie a acestui oras medieval este Cetatea Devei, fiind odinioara utilizata ca inchisoare, aici fiind intemnitati toti cei care raveanu la tronul Transilvaniei.
Accesul pe cetate se poate face folosind telecabina sau pornind din parcul Cetatii, urcand cele 113 trepte la capatul carora se desprind doua aleei.
Dealul Cetatii Deva, Castelul Magna Curia, Biserica Reformata sau Parcul Bejan sunt alte obiective turistice pe care le poti incerca daca ajungi aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.