Un român a rămas fără mașină la vamă și spune că a fost țepuit de un german

0
489
FOTO: Poliția de Frontieră
FOTO: Poliția de Frontieră

Polițiștii de la punctul de frontieră Sculeni, Iași, la graniță cu Republica Moldova, au descoperit și au confiscat o mașină Toyota RAV4 care era căutată de autoritățile din Spania.

Mașina, fabricată în 2018, era condusă de un șofer în vârstă de 21 de ani și era înmatriculată în Germania. Potrivit polițiștilor de frontieră, bărbatul a declarat că a cumpărat autoturismul la începutul lunii ianuarie de la proprietarul vehiculului, un cetățean german, pentru suma de 17.500 de euro. De asemenea, a mai spus că nu știa că mașina este căutată de autorități.

Polițiștii de frontieră fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de tăinuire și punere în circulație sau conducere pe drumruile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare. Mașina este în valoarea de 119.500 de lei.

De la începutul anului au fost confiscate mai multe mașini la vamă. În urmă cu două săptămâni, la punctul de frontieră Giurgiu polițiștii au reținut o mașină care era dată furată în Belgia.

Tot luna aceasta a fost confiscată și o mașină Tesla în valoare de 70.000 de euro.  Autoritățile din Norvegia au introdus în alertă acest autoturism încă de anul trecut din octombrie. Șoferul s-a scuzat, spunând că mașina este a unui prieten. Cele mai multe autoturisme furate sunt introduse în țară pe la granița cu Ungaria, spun polițiștii de frontieră.

Polițiștii spun că șoferii acestor autoturisme declară că le cumpără din diverse țări din vest, Belgia, Franța, Germani sau Austria și le transportă în România sau în alt stat din Europa de Est.

De regulă, cei care vor să le introducă în țară declară că au fost cumpărători de bună credință și foarte puțini sunt cei care spun că au primit bani pentru a introduce autovehiculele în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.