Inscrierea copilului la scoala in Germania. Lista actelor necesare

Daca v-ati mutat cu intreaga familie in strainatate, iata ce trebuie sa stiti despre inscrierea copilului la scoala in Germania.

1
7560
Inscrierea copilului la scoala in Franta

Daca v-ati mutat cu intreaga familie in strainatate, iata ce trebuie sa stiti despre inscrierea copilului la scoala in Germania.
Indiferent de nivelul cunostintelor al limbii germane, copiii romani beneficiaza de aceleasi drepturi cu copiii germani.
Mai mult, statul ofera cursuri de germana suplimentare, pentru o mai buna integrare a copiilor.

Inscrierea copilului la scoala in Germania. Unde ne adresam?

Pentru inscrierea copiilor romani in sistemul de invatamant german, parintii trebuie sa se adreseze la „Schulamt” – echivalentul inspectoratului scolar din Romania, de pe raza domiciliului, potrivit romde.ro.
Actele necesare pot varia, in functie de Land, insa de obicei sunt urmatoarele: certificatul de nastere al copilului, fisa vaccinurilor, foaia matricola si dovada rezidentei in Germania (Anmeldung).
Actele, daca sunt in limba romana, trebuie sa fie traduse. Vei fi nevoiti sa gasiti un traducator autorizat.

Dupa ce a avut loc inscrierea copilului la scoala in Germania, va avea loc un test. Copilul va trebui sa dea un test la matematica si la limba germana, daca este cazul.
Daca copilul nu vorbeste limba germana, el va fi incadrat intr-o clasa intermediara, in care va invata limba germana alaturi de alti copii imigranti.

Inscrierea copilului la scoala in Germania in scoala primara

In Germania, educatia obligatorie incepe de la varsta de 6 ani, odata cu scoala primara – „Die Grundschule”. In unele zone, scoala primara cuprinde clasele 1-4, insa in altele, cum ar fi in Berlin sau Brandenburg, scoala primara cuprinde clasele 1-6.
Inscrierile se fac anual in luna martie, iar copilull va fi arondat la cea mai apropiata scoala de domiciliul parintilor. Principalul criteriu de selectie este distanta parcursa de copil pana la scoala.
In clasa I, copiii nu primesc note. In schimb, parintii primesc la sfarsitul anului un raport detaliat de evaluare a performantelor copilului.

1 COMENTARIU

  1. Ne mutam in curand in Germania,toata familia.Avem fetita in cl a8a ,acum da examen de admitere la liceu..as dori sa stiu,daca sa.l mai dea sau nu i foloseste la nimic.si avem o fetita la liceu..cum vor fi ele repartizate in sistemul scolar german?orasul este Aughzburg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.