Cat costa chiriile in Olanda. Costurile sunt piperate

0
3570
cat costa chiriile in olanda

Cat costa chiriile in Olanda. Un aspect foarte important de luat în considerare de către cei care doresc să se mute în Amsterdam sau în alte oraşe din Olanda este partea financiară.
Amsterdam este cel mai scump dintre orașele olandeze.

Cat costa chiriile in Olanda

Aici este mult mai ușor de găsit un job pentru vorbitorii de limbă engleză, este mai ușor de trăit ca străin pentru că sunt foarte mulți expați și viața socială pe care o poți avea aici diferă foarte mult de cea pe care o poți avea într-un oraș sau sat în orice altă parte a Olandei.

Cat costa chiriile in Olanda

Suma minimă necesară pentru a trăi decent în Amsterdam este 1500 de euro net de persoană, în condițiile în care chiria este împărțită. Ce intră în această sumă? Orice cheltuială lunară: chirie și cheltuielile cu casa (întreținere, cablu etc.), transport, mâncare, ieșit în oraș, abonament la sală, taxe către administrație și alte cheltuieli mai mult sau mai puțin necesare. Ce nu intră aici?

Cat costa chiriile in Olanda

Suma minimă pentru a trăi la limita supraviețuirii în acest oraș a fost decretată de către majoritatea ca fiind 1000 de euro de persoană — în condițiile în care chiria este împărțită cu mai multe persoane sau locuiești într-o cameră de cămin studențesc. Cu banii ăștia îți plătești facturile și ceva mâncare și cam atât.

Chirii:

Un apartament cu două dormitoare se închiriază în Amsterdam cu aproximativ 1.600 de euro, dar depinde foarte mult de zona în care este amplasat. Cu cât te apropii de centru, cu atât preţul creşte şi poate sări de 2.000 de euro pe lună. O garsoniera costă undeva între 1.500 şi 1.800 de euro, iar un apartament cu 3 dormitoare sare de 1.900 de euro.

Apartamente în Rotterdam

Cat costa chiriile in Olanda

Un apartament tip studio cu un dormitor te costă să-l închiriezi aproximativ 1.500 euro, dacă îţi doreşti mai mult spaţiu şi te gândeşti să închiriezi un apartament cu două dormitoare atunci trebuie să scoţi din buzunar peste 1.800 de euro.
Preţul de închiriere al unui apartament cu 3 dormitoare porneşte de la 2.000 de euro şi poate să ajungă până la 3.000.

Chirii în Haga

Poţi să răsufli uşurat, căci aici preţurile se apropie de cele de la Bucureşti. Adică nu sunt nici prea mari, dar nici foarte mici. Pentru a închiria o garsoniera o să scoţi din buzunar între 400 de euro şi 600, un apartament cu două camere te costă aproximativ 1000 euro, iar un apartament cu 3 camere nu sare de 1.500 de euro.

Chirii in Eindhoven

Cat costa chiriile in Olanda

Dacă nu ai prea mulţi bani la dispoziţie, acest oraş este o bună alegere, căci aici chiriile sunt şi mai mici. Poţi să găseşti o garsonieră de închiriat şi la preţul de 300 de euro, iar un apartament cu două camere costă undeva la 500 de euro.
Puţin peste 1000 de euro o să scoţi din buzunar pentru un apartament cu trei camere.

Chirii in Utrecht

Cat costa chiriile in Olanda

Preţuri piperate nu glumă. Pentru un apartament cu două camere o să plăteşti minimum 2.000 de euro, pentru o garsonieră de la 1.300 de euro în sus, iar pentru un apartament cu 3 camere de la 3.000 de euro în sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.