Retete bucatarie italiana: chiftelute italienesti

0
840
Retete bucatarie italiana: chiftelute italienesti

Retete bucatarie italiana: chiftelute italienesti. Bucătăria italiană este una din cele mai cunoscute din lume şi a influenţat cultura culinară a multor ţări. La rândul ei, a fost influenţată de-a lungul istoriei de bucătăria arabă, grecească, bizantină şi etruscă. Reţete italiene vechi de mii de ani au cunoscut modificări importante odată cu descoperirea continentului american, când s-au adus în Europa cartoful, roşiile, porumbul şi ardeiul gras.

Retete bucatarie italiana: chiftelute italienesti

Reţetele culinare preferate diferă nu numai de la o regiune la alta, ci şi de la un oraş la altul. Fiecare zonă are o anumită reţetă de paste sau sos pentru paste, aşa cum fiecare preferă un alt tip de brânză sau un alt vin. Italia este probabil ţara cu cea mai variată bucătărie pentru că avut şi o istorie plina.

Dacă nu ai fost niciodată în Italia sau nu ai cunoscut-o îndeajuns probabil ai impresia că toţi italienii mănâncă doar pizza şi paste. Ei bine, bucătăria italiană este foarte variată şi bogată. În Milano se mănâncă mult risotto, în Bologna se mănâncă tortellini, iar în Napoli nu trece nicio zi fără pizza.

Retete bucatarie italiana: chiftelute italienesti

INGREDIENTE
500 g carne tocată amestec
50 g parmezan
2 ouă
100 ml lapte
100 g pesmet
1 ceapă mică tocată mărunt
1 lingură sos Worcestershire
2 lingurițe pudră de usturoi
2 lingurițe oregano
sare și piper după gust
cimbru, rozmarin, pătrunjel uscat și busuioc după gust

MOD DE PREPARARE

Chifteluțe poți face în câte și mai câte feluri. Dar dacă le faci pe astea, îți garantez că vor deveni instant preferatele tale, datorită combinației simple dar de succes de condimente folosite. Fă niște delicioase chifteluțe italienești, în 2 pași simpli, scăldate în sos marinara delicios, după rețeta asta ușoară.

Retete bucatarie italiana: chiftelute italienesti

Într-un castron mare, combină carnea tocată cu restul ingredientelor.
Formează chifteluțele rotunde și dă-le la prăjit în tigaie (dacă dorești să eviți prăjeala, pune-le într-o tavă la cuptorul preîncălzit, timp de 25 de minute).
Când sunt gata, combină-le cu sos marinara făcut după rețeta simplă de aici, călește-le 2 minute și servește-le cu paste sau orez.

Fiecare masă italiană este neapărat urmată de o conversaţie plăcută în faţa unele cafele cu specific italian, de pildă un espresso sau un cappuccino.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.