Copiii români au suferit din cauza petardelor și în Italia. A fost nevoie de amputarea brațelor

0
461
FOTO: meineresterampe/Pixabay.com
FOTO: meineresterampe/Pixabay.com

Presa din Italia scrie că mai mulți adolescenți au ajuns la spital cu răni serioase din cauza petardelor. Printre victime se află și un băiat român în vârstă de doar 13 ani. Acesta a fost rănit de o petardă găsită pe stradă și a fost atât de tare afectat de explozie încât medicii au fost nevoiți să-i amputeze un braț, potrivit La Repubblica.

Băiatul se afla pe stradă cu încă alți doi prieteni, tot români. În noaptea de Revelion, în timp ce mergeau pe via Capuana din localitatea Quarto Oggiaro, provincia Milano, au găsit o petardă neexplodată. S-au decis apoi să o aprindă, însă din păcate, a explodat instant de la aprindere, în mâna adolescentului de 13 ani.

Deflagrația i-a provocat răni atât de grave la mâna dreaptă, încât medicii de la Spitalul Niguarda din Milano s-au văzut nevoiți să-i amputeze brațul. Un alt adolescent, în vârstă de 15 ani, a suferit o traumă la față și arsuri la un ochi, iar celălalt bărbat, tot de 13 ani, a suferit arsuri ușoare la nivelul frunții.

În localitatea Canicatti, din provincia Agrigento, în apropiere de Piazza IV Novembre, un alt adolescent român de 15 ani și au un priten de-al său au găsit tot o petardă neexplodată pe care s-au gândit să o aprindă.

După ce i-a dat foc nu a mai apucat să o arunce pentru că i-a explodat în mână. Potrivit ziarului regional Giornale di Sicilia, explozia i-a provocat adolescentului răni foarte grave la ambele brațe, iar prietenul său a scăpat mai puțin afectat.

Ajuns la spitalul din Palermo, medicii au constat că e nevoie să-i amputeze unul dintre brațe din cauza rănilor suferite. Polițiștii din Canicatti au început o anchetă pentru a descoperi cum a ajuns acea petardă în stradă.

În România, 82 de persoane au fost rănite în noaptea de Revelion din cauza petardelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.