Buletin expirat in Olanda. Asa il refaci

0
1744
buletin expirat in olanda

Buletin expirat in Olanda. Asa il refaci. Cererea şi eliberarea documentelor este efectuată de către secţia consulară a Ambasadei României la Haga.

Cetăţenii români aflaţi în străinătate pot depune cerere pentru eliberarea actului de identitate împreună cu documentele prevăzute de lege la misiunile diplomatice sau la oficiile consulare ale României din statul respectiv.

Comunitatea de români din Regatul Țărilor de Jos este răspândită pe întreg teritoriul ţării şi este bine integrată în societatea olandeză. Potrivit Biroului Central de Statistică al Olandei, comunitatea de români numără aproximativ 21.000 de persoane. Totodată, numeroşi români stabiliţi de mulţi ani în Ţările de Jos au obţinut cetăţenia olandeză, renunțând la cetățenia română.

Buletin expirat in Olanda

Documente necesare:

a) cererea completată şi semnată de solicitant;

b) paşaportul anterior, dacă acesta există.

Daca paşaportul anterior a fost pierdut sau furat, trebuie să depuneţi, în original:

a) atestatul poliţiei eliberat în urma declaraţiei de pierdere sau furt;

b) declaraţia privind împrejurările pierderii paşaportului.

c) un document de identitate, cu fotografie, eliberat de autorităţile române (permis de conducere auto, livret militar) -original si copie xerox.

În cazul în care nu posedaţi un un document românesc de identitate este necesară identificarea dumneavoastră în România. Operaţiunile de identificare se efectuează de către ambasadă sau consulat. Valabilitatea titlului de călătorie nu poate depăşi 30 de zile. La depunerea cererilor pentru eliberarea unui paşaport simplu, solicitanţii predau titlul de călătorie expirat.

Buletin expirat in Olanda

Începând cu 1 ianuarie 2014, cetăţenii români nu mai au nevoie de permis de muncă pentru a lucra în Olanda. De la această dată, cetăţenii români care muncesc sau intenţionează să muncească în Olanda se supun aceloraşi reguli care se aplică oricărui alt cetăţean din Uniunea Europeană care lucrează în această ţară.

Pentru mai multe informaţii despre cum poţi să-ţi refaci buletinul fără să fie nevoie să te întorci în România accesează site-ul Ambasadei României la Haga, aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.