Români arestați în Spania pentru că au înșelat un preot

0
602
FOTO: Outisnn/Wikimedia Commons
FOTO: Outisnn/Wikimedia Commons

Doi tineri români sunt acuzați că au înșelat un preot de la care au reușit să obțină aproximativ 100.000 de euro pentru cazuri sociale fictive. Cei doi, femeie (21 de ani) și un bărbat (22 de ani), au fost audiați de agenții Gărzii Civile și sunt acuzați de fraudă.

Preotul este din localitatea O Basco de Valdeorras și are 82 de ani. Acesta a fost păcălit în ultimii doi ani. La scurt timp după ce s-au stabilit în aceeași localitate cu preotul, cuplul de români a mers la biserică în căutare de ajutor financiar, pe lângă mâncare și îmbrăcăminte.

S-au plâns că sunt săraci și nu le ajung banii. Încetul cu încetul au reușit să câștige încrederea bătrânului și apoi au început să inventeze tot felul de probleme cu care s-ar confrunta membrii familiei lor.

Timp de doi ani au inventat tot felul de boli grave și că sunt în pragul evacuării din locuință. Aceștia l-au păcălit pe preot spunându-i că membrii familiei nu au ce mânca și dorm pe străzi. Omul bisericii nu a intrat la bănuieli, i-a crezut și a continuat să le dea sume importante de bani.

Înșelătoria a fost descoperită de nepoții preotului. Aceștia au observat că românii mergeau la o bancă pentru a depune banii în conturile personale. După ce au văzut ce se întâmplă cu ajutorul, au sesizat autoritățile și a început o anchetă.

Agenții Gărzii Civile anchetează întreaga situație și a început să analizeze tranzacțiile pe care le-au făcut românii în Spania.

FOTO: Outisnn/Wikimedia Commons

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.