Coșmarul unui badante românce s-a încheiat după 8 ani de proces. Acuzată de furt, declarată nevinovată

0
604
FOTO: congerdesign/Pixabay.com
FOTO: congerdesign/Pixabay.com

Mariana Gabriela Gilbena, care a lucrat ca badantă la o bătrână din localitatea Pago Veiano, din provincia Benevento, a trecut printr-un coșmar timp de 8 ani. Pe 24 aprilie 2011 a fost denunțată la carabinieri fiind acuzată că ar fi furat bijuterii din aur și librete poștale de economii în valoare de peste 20.000 de euro de la bătrâna de care avea grijă.

Timp de 8 ani a fost judecată sub acuzația de furt. Anchetatorii au acuzat-o că îngrijitoarea româncă, în vârstă de 48 de ani acum, se face vinovată de furt. Mai mult, românca a fost declarată „de negăsit”, în ciuda faptului că avea un contract de muncă înregistrat tot în Italia, în altă parte, potrivit jurnaliștilor de la Otto Pagine.

Un alt român a avut de suferit în Italia după ce a fost acuzat pe nedrept de o faptă pe care nu o comisese.

În urmă cu 3 ani, românul, rezident la acea vreme în localitatea Castelcovati din provincia Brescia, a ajuns în atenția oamenilor legii după ce vecina sa pensionară și un alt italian în vârstă de 69 de ani au făcut în așa fel încât să pară că a a pătruns în casă și a violat-o sub amenințarea unui cuțit.

Din fericire pentru român, acuzațiile s-au risipit după ce anchetatorii au descoperit că ADN-ul din lichidul seminal descoperit pe lenjeria bătrânei îi aparținea bărbatului de 69 de ani. Anchetatorii au ajuns la concluzia că între cei doi era o relație și i-au înscenat un viol românului care locuia în aceeași clădire cu ei.

Motivul principal pentru care bătrâna i-ar fi înscenat totul ar fi fost pentru că avea divergențe cu românul din cauza că avea o familie zgomotoasă și o deranja. Românul era tatăl a doi copii și în ciuda faptului că a fost declarat nevinovat, bărbatul tot a stat 40 de zile în închisoare până la descoperirea adevărului. Mai mult, această întreagă înscenare a făcut să-și piardă locul de muncă pe care îl avea într-o fabrică de var din zonă.

Acum, acesta îi cere bătrânei o despăgubire de 25.000 de euro. Potrivit Brescia Today, bătrâna ar putea scăpa de proces, după ce un medic delegat de tribunal i-a analizat starea de sănătate și a declarat că „nu este capabilă să stea în sala de judecată din cauza problemelor de sănătate datorate vârstei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.