Facultati in Scotia – Unde merita sa studiezi daca pleci din Romania

0
1307

Exista o multime de facultati in Scotia care sunt foarte bine cotate la nivel mondial si care ofera acces tuturor doritorilor din Romania. Taxele pot fi achitate cu ajutorul imprumuturilor guvernamentale foarte avantajoase, iar costurile traiului zilnic nu sunt atat de costisitoare.

Am cautat clasamentele oficiale cu cele mai bune facultati din Scotia si am gasit cateva specializari de la universitati de top care chiar merita atentia celor mai buni tineri din Romania care doresc sa studieze peste granitele tarii.

Universitatea din Edinburgh – Facultati in Scotia

Fara doar si poate cea mai importanta si mai buna universitate din Scotia este Universitatea din Edinburgh. Ea e cel mai bine cotata in topurile de specialitate, locul 18 in 2019, dar mai mereu in top 20 cele mai bune universitati din intreaga lume.

Universitatea exista inca din anul 1583 si e situata in ‘centrul vechi’ al orasului care pare inghetat in timp cu strazi medievale bine conservate si cladiri cu o arhitectura deosebita. Edinburgh este un centru important universitar.

Facultati in Scotia – Universitatea din Glasgow

Universitatea din Glasgow e cotata ca a doua cea mai importanta din intreaga Scotie, foarte bine cotata si in clasamentele mondiale, insa e renumita in special pentru facultatea de medicina si medicina veterinara.

In plus, orasul este unul deosebit, detine cel mai vechi muzeu public, iar Universitatea are cei mai multi studenti din tara. Sunt in jur de 30.000 de studenti, aproape 3000 de profesori si alti 4000 de angajati care fac parte din stafful administrativ al universitatii.

University of St Andrews

Foarte multe cursuri importante pot fi urmate la prestigioasa institutie University of St. Andrews din Scotia. Printre cele mai importante si mai renumite facultati se numara istoria artei, biologie, chimie, informatica, economie si finante.

Universitatea numara peste 10.000 de studenti si este parte foarte importanta a orasului care e un important centru universitar.

Facultati in Scotia – Universitatea din Aberdeen

Despre Universitatea din Aberdeen se spune ca este cea mai eficienta economic in favoarea studentului. Cheltuielile sunt minime, universitatea ofera o multime de facilitati in schimb, inclusiv intrari la muzee gratuit si alte atractii.

Cele mai populare facultati din cadrul acesti universitati sunt antropologie, arheologie, biochimie, dar si managementul afacerilor.

Facultati in Scotia – Universitatea din Strathclyde

Din punct de vedere al numarului de studenti, universitatea din Strathclyde este a treia cea mai mare din Scotia cu peste 15.000 de cursanti. Universitatea se afla in Glasgow. Institutia tocmai inaugureaza un centru de inovatie si tehnologie despre care se spune ca va revolutiona felul in care cercetatorii academici si industriali vor colabora si inova impreuna.

Aceste investitii se asteapta sa creasca numarul de angajati si de oportunitati la nivelul orasului Glasgow.

Facultati in Scotia – Cat costa invatamantul

In scotia costurile cu un an de facultate sunt undeva intre 9.000 si 9.250 de lire sterline, in functie de unele universitati. Taxa poate fi achitata integral cu ajutorul unor imprumuturi foarte avantajoase pe baza unui program guvernamental.

Practic, un student din Romania poate aplica la oricare dintre universitatile de mai sus si costurile scolii vor fi acoperite integral cu ajutorul imprumutului care se obtine destul de usor.

Mai mult, rambursarea imprumutului e una lenta si care incepe abia dupa ce studentul termina facultatea, se angajeaza si castiga peste un anumit nivel salarial ridicat. Chiar si atunci, ratele sunt foarte mici si avantajoase, de ordinul catorva sute de lire pe an.

Astfel, studentii care vor sa mearga la universitati din Scotia trebuie sa stie ca au de acoperit doar costurile cu intretinerea, chirie, mancare, haine si alte cheltuieli, dar si acestea pot fi scazute cu ajutorul unui job part time in campus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.