Cum se sarbatoreste Halloween in Germania. Ce fac batranii

0
1440
Cum se sarbatoreste Halloween in Germania

Cum se sarbatoreste Halloween in Germania. Tradiţiile de Halloween au devenit din ce în ce mai populare în Anglia, Irlanda sau Germania.

În funcţie de unde te afli, Halloween-ul este cunoscut drept Allhalloween, All Hallows’ Eve sau All Saints’ Eve (Noaptea tuturor sfinţilor. Fiecare ţară îşi păstrează însă unicitatea, iar locuitorii au modul lor propriu de a sărbători viaţa şi moartea.

Cum se sarbatoreste Halloween in Germania

In Germania, in zonele rurale, batranii ascund cutitele din casa in noaptea de Halloween. Germanii cred ca spiritele au puterea de a manui armele in aceasta noapte si pot incerca sa se razbune pe cei vii.

Cum se sarbatoreste Halloween in Germania

În Germania oamenii sărbătoreau Halloween-ul ascunzând toate cuţitele. Acest lucru se făcea pentru ca spiritele să nu se rănească. Multe dintre tradiţiile acum obişnuite de Halloween, inclusiv cea de trick-or-treat, au fost scornite de nemţi pentru a a îmbuna spiritele, care se credea că au sentimentele rănite şi fac diferite zgomote.

Cum se sarbatoreste Halloween in Germania

Halloween-ul a devenit din ce în ce mai popular în Germania începând cu anii ’90. Astăzi oamenii încep să decoreze de la jumătatea lunii octombrie şi să folosească Halloween-ul drept temă de petrecere.

Cum se sarbatoreste Halloween in Germania

Cel mai vechi şi apreciat eveniment de Halloween din Germania are loc la Burg Frankenstein, în apropiere de Darmstadt. Deşi nu se ştie dacă într-adevăr acest castel a fost sursa de inspiraţie pentru romanul “Frankenstein” a lui Mary Shelley, este locul perfect pentru un eveniment înfricoşător de Halloween.

Cum se sarbatoreste Halloween in Germania

Vizitatorii pot să se plimbe printre ruine, în timp ce actorii apar costumaţi în spirite, fantome, dar şi alte creaturi înfricoşătoare. Luminile care pâlpâie şi zgomotele stranii transformă castelul într-o adevărată casă bântuită. În Austria tradiţiile sunt similare cu cele din Germania, trebuie să laşi afară pâine şi apă şi să ţii luminile aprinse după ce te duci la culcare pe durata întregii săptămâni a Tuturor Sfinţilor, care are loc între 30 octombrie şi 8 noiembrie.

Cum se sarbatoreste Halloween in Germania

Aceste lucruri sunt făcute pentru a primi cum se cuvine sufletele morţilor, care pot vizita lumea celor vii în această perioadă. De asemenea, în Austria, în Retzer Land, este organizat un Festival al dovlecilor, sub numele de Kürbisfest Acesta va avea loc între 28-30 octombrie, iar organizatorii promit activităţi pentru toţi membrii familiei şi, desigur, mulţi dovleci.

Totul se întâmplă în Retz, la care se poate ajunge cu avionul până la Viena şi apoi cu un transfer cu trenul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.