Lista completa a liberelor pe 2018. Ce zile libere vor avea romanii in 2018

Romanii se bucura de mai multe zile libere, declarate sarbatori nationale, in 2018. Iata lista completa a liberelor pe 2018.

0
3587

Romanii se bucura de mai multe zile libere, declarate sarbatori nationale, in 2018. Iata lista completa a liberelor pe 2018.
Cea mai recenta sarbatoare este cea de 24 ianuarie. In aceasta zi, romanii sarbatoresc Ziua Principatelor Romane, unirea Moldovei cu Tara Romaneasca, sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza.

Unirea Principatelor Române, cunoscuta ca Mica Unire (Marea Unire fiind cea de la 1 Decembrie 1918, de la Alba Iulia), reprezinta unificarea vechilor principate, Moldova si tara Româneasca, într-un Principat unit.
Unirea a avut loc intr-un context in care soarta Moldovei si Tarii Romanesti se aflau pe mainile Rusiei si ale Imperiului Otoman, care se opuneau acestei uniri.
24 ianuarie 1859 a fost momentul in care Romania avea sa se transforme intr-un stat modern, aducand pentru prima data cateva elemente occidentale in viata romanilor.

Odata cu anul 2016, ziua de 24 ianuarie a fost declarata zi libera, nelucratoare.

Lista completa a liberelor pe 2018
In ordine calendaristica, urmatoarele zile libere de care vor avea parte romanii vor fi la jumatatea primaverii, de Paste. Apoi, urmeaza Ziua Muncii, de 1 mai si Rusaliile.
„Ziua copilului” este o alta zi care a fost adaugata la lista completa a liberelor pe 2018. Astfel, nu doar cei mici vor avea liber, dar si adultii angajati. Tot in vara, pe data de 15 august, romanii vor avea o alta zi nelucratoare, de Adormirea Maicii Domnului.
In perioada iernii, liberele legale sunt ceva mai multe: 30 noiembrie, data la care se sarbatoreste „Sfantul Andrei”, apoi pe de 1 Decembrie – de Ziua Nationala, iar apoi in zilele de Craciun.

Lista completa a liberelor pe 2018

24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Romane
8 si 9 aprilie – Pastele
1 Mai – Ziua Muncii
27 si 28 mai – Rusaliile
1 Iunie – Ziua Internationala a Copilului
15 august – Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie – Sfantul Andrei
1 Decembrie – Ziua Nationala a Romaniei
25 si 26 decembrie – Craciunul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.