Cum se sarbatoreste Halloween in Anglia. Trick-or-treat?

0
1617
Cum se sarbatoreste Halloween in Anglia

Cum se sarbatoreste Halloween in Anglia. Tradiţiile de Halloween au devenit din ce în ce mai populare în Anglia, Irlanda sau Germania. În funcţie de unde te afli, Halloween-ul este cunoscut drept Allhalloween, All Hallows’ Eve sau All Saints’ Eve (Noaptea tuturor sfinţilor.

Fiecare ţară îşi păstrează însă unicitatea, iar locuitorii au modul lor propriu de a sărbători viaţa şi moartea. Anglia este locul în care obiceiul de ”Trick-or-treat” (Ne daţi ori nu ne daţi) a luat naştere, find cunoscut drept ”Mischief Night” (Noaptea poznelor).

Cum se sarbatoreste Halloween in Anglia

De asemenea, multe din festivităţile care acum sunt asociate cu Noaptea lui Guy Fawkes, de pe 5 noiembrie, au fost la origine tradiţii de Halloween în Anglia, dar, după ce ţara a devenit protestantă, aveau nevoie de o nouă sărbătoare în locul celei a Tuturor Sfinţilor.

Britanicii obişnuiesc să facă focuri enorme, în care aruncă pietre, legume şi nuci ca să sperie fantomele, iar ceea ce se întâmplă cu obiectele se spunea că prezice viitorul celui care le-a aruncat.

Cum se sarbatoreste Halloween in Anglia

Dacă o piatră aruncată în foc părea să dispară până dimineaţa, cel care o aruncase era destinat să moară în anul următor. Dacă îndrăgostiţii puneau nuci în foc şi acestea explodau, urmau să aibă parte de o căsnicie cu probleme. În zilele noastre, în Anglia se practică atât tradiţii vechi, cât şi noi.

Cum se sarbatoreste Halloween in Anglia

De asemenea, obiceiul de ”Trick-or-treat”(Ne daţi ori nu ne daţi) a fost la început o practică a celţilor de a lăsa mâncare şi apă afară pe pervaz pentru fantomele care ar fi venit în oraş de Samhain, un festival sacru care marca finalul sezonului recoltei şi începutul iernii sau a „jumătăţii întunecate” a anului.

Cum se sarbatoreste Halloween in Anglia

Halloweenul in Regatul Unit

De Halloween sau “Mischef Night” in unele parti ale Regatului Unit oamenii obisnuiesc sa isi scoata usile din balamale. Legenda spune ca pentru a fi feriti de spiritele rele usa ar trebui aruncata intr-un iaz.

Chiar daca nu este considerata o sarbatoare traditionala, cu entuziasm si mult zel este foarte populara in randul copiilor din Germania si Mexic. Acestia asteapta 31 octombrie intreg anul pentru a strange dulciuri si pentru a se costuma.

Cum se sarbatoreste Halloween in Anglia

Paianjeni, respectati in noaptea de Halloween

Paianjenii asezati in decorul petrecerilor de Halloween nu au, de fapt, nimic malefic in ei. In Anglia, Scotia si Irlanda, un paianjen zarit de Halloween inseamna ca spiritul unei persoane dragi vegheaza asupra ta. Daca omori un paianjen in noaptea de Halloween, risti sa atragi ghinionul asupra ta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.