Work and Travel – conditii de participare si actele necesare la inscriere

0
961
work and travel conditii

Work and Travel – conditii – Este cel mai popular program de schimb cultural care a fost implementat de catre Departamentul de Stat al SUA. Programul se desfasoara pe perioada vacantei de vara si e special destinat tinerilor studenti care isi doresc sa calatoreasca si sa experimenteze stilul de viata dintr-o tara straina, din SUA.
Pentru a intelege mai bine care sunt conditiile si cui ii este destinat acest program de tip Work and Travel, am strans cele mai importante informatii in acest articol si vi le prezentam detaliat, mai jos.

Work and Travel – conditii – Principalele cerinte

Pentru a putea participa in cadrul unui program de tip Work and Travel USA trebuie sa fii student la facultate, la zi, masterand sau doctorand la orice universitate acreditata la noi in tara.
O alta conditie a programului este sa ai sub 30 de ani pana in luna mai a anului urmator celui in care te-ai inscris

Work and Travel – conditii si acte necesare

Procesul de participare in programul Work and Travel presupune si cateva masuri mai birocratice, insa nu foarte complicate. Pentru a te putea inscrie la o agentie in programul Work and Travel vei avea nevoie de o copie dupa cartea de identitate sau copie dupa pasaport si o adeverinta de student de la secretariatul facultatii ale carei cursuri le urmezi.
Nu uita, varsta maxima pe care o poti avea pentru a te inscrie in program este de 30 de ani. Sunt acceptati atat studentii din primul an de facultate cat si masteranzii sau doctoranzii aflati in ultimul an de studiu.

Work and Travel – conditii si pasi de urmat

Exista cativa pasi de urmat in cadrul acestui program, pentru a te inscrie, a initia aplicatia ta, depunerea actelor, obtinerea vizei. Ia in calcul si faptul ca acesti pasi includ cheltuieli destul de importante pe care trebuie sa le suporti.
Chiar inainte de a pleca din tara vei avea un loc de munca dupa ce vei aplica la targurile de joburi. Se pot face interviuri via Skype pentru obtinerea anumitor locuri de munca.
1 In primul rand trebuie sa vorbesti cu reprezentantul unei agentii care se ocupa cu program de tip Work and Travel.
2 Dupa ce acesta iti va da toate informatiile de care ai nevoie, daca te decizi sa mergi mai departe va fi nevoie sa semnezi un contract de mediere cu agentia respectiva.
3 Vei avea de platit o rata din costul programului
4 Urmeaza obtinerea jobului pe care il doresti prin aplicarea la diferite targuri de joburi spre care te va indrepta agentia in cauza
5 Dupa acest pas urmeaza plata integrala a costului programului
6 Aplicarea pentru permisul de munca
7 Urmeaza si un interviu pentru viza cu Ambasada SUA de la Bucuresti
8 Cumpararea biletului de avion din banii tai si apoi plecarea catre Statele Unite

Work and Travel – conditii si agentii unde poti aplica

Pe piata exista din fericire multe agentii cu care poti aplica la programul Work and Travel pentru Statele Unite, pe perioada vacantei de vara. Unele dintre agentii ofera programe asemanatoare si pentru tari din cadrul Uniunii Europene.
Studiaza ofertele lor si vezi care te avantajeaza pe tine cel mai mult. Noi iti recomandam cateva de la care poti obtine informatii foarte bune: Student Travel, American Experience, Work-Travel sau StudentsExperience sunt doar cateva dintre cele mai cunoscute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.