Statistică îngrijorătoare: Peste 11.000 de românce se prostituează în Germania

0
577
FOTO: ulleo/Pixabay.com
FOTO: ulleo/Pixabay.com

Anul trecut, în Germania, s-au înregistrat aproape 33.000 de femei în sistemul Protecției Prostituatelor. Dintre acestea, 26.600 aveau cetățenie străină, arată Oficiul Federal de Statistică, potrivit ziarulromanesc.de. Din acestea, cele mai multe, 11.400, erau românce.

Săptămâna trecută, două persoane, un bărbat din România și o femeie din Republica Moldova, au fost arestate. Cei doi au fost reținuți pe traseul Chișinău-Leușeni, în timp ce transportau două tinere spre orașul Berlin, Germania, cu automobilul personal.

Potrivit investigatorilor, cei doi racolau tinere și le determinau să practice prostituția în Germania. Pentru serviciile sexuale pe care le ofereau primeau 50 de euro pentru o oră.

Activiștii pentru drepturile femeilor spun că Germania are o lege foarte permisivă în ceea ce privește prostituția și se solicită o lege după model suedez, care interzice cumpărarea serviciilor sexuale.

Din 2002, există o lege a prostituției în Germania, prin care s-a dorit protejarea prostituatelor și legalizarea serviciilor sexuale. De asemenea, bordelurile au nevoie de un permis de funcționare, iar prostituatele trebuie înregistrate. Statisticile arată că între 80 și 90% din prostituate vin din străinătate, iar multe lucrează în condiții inumane și sunt victime ale traficului de persoane.

Guvernul federal este de părere că o interdicție a acestor servicii ar face ca prostituatele să fie trecute din nou în ilegalitate, lipsite de apărare și ar ajunge în pericol.

Însă activiștii spun că nu e corectă această abordare. „De 34 de ani mă ocup de femei eploatate sexual. Pot să spun clar că nicio femeie nu face prostituție din proprie dorință”, a declarat fondatoarea asociației „Solidarity With Women in Distress”, Lea Ackermann, pentru DW.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.