Donald Trump interzice călătoriile europenilor în SUA. Sunt exceptate câteva țări, inclusiv România

0
622
FOTO: tpsdave/Pixabay.com
FOTO: tpsdave/Pixabay.com

Președintele american Donald Trump a anunțat restricții de călătorie pentru Europa, o decizie prin care se dorește combaterea răspândirii coronavirusului. Acesta a spus într-un discurs televizat că toate călătoriile din 26 de țări europene vor fi suspendate pentru următoarele 30 de zile.

Trump a spus că aceste restricții „puternice” sunt necesare și se vor aplica țărilor europene, mai puțin Marii Britanii, deși au fost confirmate și în Regat 460 de cazuri de infecții cu noul coronavirus.

Președintele american a mai spus că Uniunea Europeană „nu a luat aceleași măsuri de precauție” ca SUA în lupta împotriva coronavirusului. „Regulile vor intra în vigoare vineri la miezul nopții”, a declarat Donald Trump.

La scurt timp după discursul lui Trump, a fost publicat un decret prezidenţial, care prevede că interdicţia se aplică tuturor celor care au fost în Spaţiul Schengen cu 14 zile înainte să ajungă în SUA.

Potrivit acestei măsuri, țări ca România, Bulgaria, Irlanda și Croația, țări care sunt membre ale Uniuniunii Europene, dar nu și în Schengen, nu sunt vizate de interdicție. De asemenea, măsura nu se aplică nici pentru cetățenii americani care sunt în Europa și vor să se întoarcă acasă.

Președintele american a revenit cu precizări pe Twitter și a spus că „restricțiile opresc oameni, nu și bunurile”.

Autoritățile din SUA au confirmat până acum 1.135 de cazuri de coronavirus și 38 de decese.

13 state din America au declarat stare de urgență din cauza epidemiei de coronavirus. Este vorba despre North Carolina, Michigan, Massachusetts, Colorado, New Jersey, Oregon, Florida, New York, Utah, Kentucky, Maryland, California și Washington.

Estimările profesorului James Lawler, de la University of Nebraska, arată că situația se va înrăutăți, sistemul de sănătate american pregătindu-se pentru 96 de milioane de îmbolnăviri și aproape o jumătate de milion de decese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.