Israel a dezlănțuit jihadul peste Gaza. Ploaie de rachete peste Hamas

0
132

În cursul nopții de 10 spre 11 octombrie Israelul a desfășurat o serie de atacuri cu rachete peste mai multe ținte din Gaza. Sute de rachete au căzut peste mai multe ținte strategice ale Hamas.
În ultimele 24 de ore, peste 600 de ținte au fost lovite de rachete. Beit Hanon este orașul bombardat cel mai recent, situat în nord-estul regiunii Gaza. Bombardamentele din Beit Hanon vin după ce mai multe locații strategice au fost lovite in Al-Furquan și Al-Daraj

Au distrus un sistem de detectare a avioanelor

Israelienii pregătesc terenul pentru o invazie terestră a zonei Gaza. În aceste zile forțele aeriene ale Israelului au intensificat atacurile cu racheta pentru a distruge cât mai mult din rezistența și apărarea Hamas. Armata a anunțat că, în cursul atacurilor din noaptea trecută, au reușit să distrugă un sistem de detectare a aeronavelor dezvoltat de Hamas.
„300.000 de rezerviști se pregătesc să execute misiunea care ne-a fost încredinţată de guvernul israelian: să ne asigurăm că Hamas, la sfârşitul acestui război, nu va avea nicio capacitate militară prin care să poată ameninţa sau ucide civili israelieni”, a declarat locotenent-colonelul Jonathan Conricus, purtătorul de cuvânt al forţelor de apărare israeliene, conform stirileprotv.ro.

Aproape 300.000 de refugiați din Gaza au fugit din calea războiului

De când a izbucnit conflictul, la finalul săptămânii trecute, peste 260.000 de locuitori din Gaza au plecat de acasă, informează ONU. Bilanțul victimelor palestiniene a ajuns la 900 de morți, in vreme ce israelienii au declarat peste 1200 de decese și 2800 de răniți după atacurile Hamas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.