Cele mai mari magazine online din lume

Cele mai mari magazine online din lume fac vanzari de miliarde de dolari in fiecare an, iar popularitatea se mentine pe o panta ascendenta.

0
1437

Cele mai mari magazine online din lume fac vanzari de miliarde de dolari in fiecare an, iar popularitatea se mentine pe o panta ascendenta.
De ani buni, compania americana Amazon si compania chineza Alibaba s-au mentinut lideri in topul cu cele mai mari magazine online din lume.
Potrivit zf.ro, Alibaba a fost cea mai populară platfroma din 2014 cu peste 330 de milioane de clienti care au făcut o achizitie de pe una dintre cele două marketplace-uri pe care le detine: Tmall (dedicata doar brandurilor, unde accesul este permis doar pe baza de invitatie) sau Tao­bao (un marketplace consumer to consumer).
Amazon ramane de ani buni cea mai populara platforma online din SUA.

Cele mai mari magazine online din lume

Mai mult, cei de la Amazon a facut in 2017 o miscare importanta pe piata magazinelor online si a achizitionat cel mai mare magazin online din Orientul Mijlociu.
Gigantul Amazon a cumparat cu 650 milioane de dolari platforma Souq.com, cel mai mare magazin online din Orientul Mijlociu, potrivit economica.hotnews.ro.
Souq a fost supranumit de multe ori „Amazonul Orientului Mijlociu” si vinde intr-o luna un milion de produse din 31 de categorii.
In prima faza se pare ca Amazon ar fi vrut sa cumpere 30%, dar s-a ajuns la o preluare. O oferta rivala a venit de la Mohamed Alabbar, un magnat imobiliar din Dubai, care insa a oferit mai putin decat ar fi vrut cei de la Souq.
Magazinele online care vin din urma celor de la Amazon sunt marketplace-urile eBay, Groupn, Etsy si Zalando.

Pe piaţa locala, cel mai mare marketplace este cel deţinut de eMag, cel mai mare magazin online local. eMag, care atrage zilnic peste o juma­tate de milion de vizitatori unici pe pagina sa web, a ajuns in doar cativa ani la un „porto­foliu“ de 1.250 de vanzatori in platforma market­place, care au listat peste 750.000 de pro­duse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.