Cum se sarbatoreste Halloween in Spania. In ce oras sa mergi

0
1185
Cum se sarbatoreste Halloween in Spania

Cum se sarbatoreste Halloween in Spania. Celţii irlandezi au migrat în Spania, unde au adus şi obiceiurile lor.

De aceea, Halloween-ul spaniol are multe tradiţii originare din Samhain. Ca şi în majoritatea ţărilor din America Latină, tradiţiile de Halloween se întind pe parcursul a trei zile în octombrie şi noiembrie.

Cum se sarbatoreste Halloween in Spania

Totul începe cu Dia De Las Brujas (Ziua Vrăjitoarelor) pe 31 octombrie, urmată de Dia De Los Santos (Ziua Tuturor Sfinţilor) pe 1 noiembrie, şi culminează cu Dia De Los Muertos (care înseamnă la propriu “Ziua Morţilor,” deşi este cunoscută drept Ziua Tuturor Sufletelor) pe 3 noiembrie.

Cel mai popular obicei în ziua de Halloween este să bei quemada: un amestec de a mixture of aguardiente, cafea nemăcinată, coji de portocală sau lamâie şi zahăr. Aşa că de ce să nu te bucuri de această seară în Madrid sau Barcelona de exemplu?

Cum se sarbatoreste Halloween in Spania

Creștinii au adoptat și modificat puțin sărbătoarea de Samhain într-o zi de comemorare a morților. Astfel, în Franța, de Halloween se fac rugăciuni la mormintele celor dragi și se lasă căni cu lapte, în Italia se pregătesc cine bogate și se lasă pentru ca spiritele să se poată înfrupta și în Spania se fac produse de patiserie în formă de oase ce se lasă pe morminte.

Barcelona, orasul care spune „DA” Halloween-ului

Cum se sarbatoreste Halloween in Spania

Spania, care încă din timpuri străveci ține cu dinții de tradițiile ei, obișnuiește să sărbătorească Dia de Los Muertos (Ziua Morților), la data de 1 noiembrie.

Totuși, globalizarea, cu tot cu armele ei de oțel, reușește cumva să se infiltreze și aici și să exporte Halloween-ul de peste ocean.

Rezultatu-i un fel de împreunare fericită dintre cele două, care se lasă cu fiesta și cu voie bună cum numai în Peninsula Iberică mai găsești.

Cum se sarbatoreste Halloween in Spania

În afară de gândurile către apropiații trecuți în neființă, ziua de 1 noiembrie, în capitala Cataluniei, mai înseamnă și Castanyada, o sărbătoare care, așa cum excelent ai intuit, sărbătorește datul în pârg al castanelor și se lasă cu stomace doldora de-aceste fructe de iarnă, cu prăjiturele de marțipan și un soi de vin dulce (moscatell).

Cum se sarbatoreste Halloween in Spania

După ce-ncepi să te încălzești și ți-ai da jumate de rinichi pentru o petrecere care să-ți rămână încrustată în materia cenușie, spune-ți că nu ai putea fi într-un loc mai potrivit.

Zona din jurul Muzeului de Artă Contemporană îi numa’ bună dacă vrei s-o dai din bar în bar, sorbind, privind, schimbând o vorbă-două.

Cum se sarbatoreste Halloween in Spania

Dar dacă te ispitește mai cu seamă o noapte grea, din cele care scurtează anii de viață, Razzmatazz sau Apolo ar fi recomandările noastre călduroase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.