Ce este loteria vizelor. Conditii pentru a pleca in SUA

Loteria vizelor este un program al guvernului Statelor Unite ale Americii desfasurat prima data in anul 1995 si care continua pana in zilele prezente.

0
1916

Loteria vizelor este un program al guvernului Statelor Unite ale Americii desfasurat prima data in anul 1995 si care continua pana in zilele prezente. Prin acest program, aproximativ 55.000 de oameni din alte tari, printre care si Romania, pot primi permis de sedere in SUA. Posesorii Green Card-ului pot, astfel, sa beneficieze de multe din drepturile cetatenilor americani, cu ecceptia celui de a vota.

Ce este loteria vizelor si ce conditii trebuie sa indeplineasca aplicantii

In primul rand, aplicantii trebuie sa fie cetateni ai unei tari ce poate participa la acest program. Educatia este un alt factor important, astfel incat, fiecare solicitant trebuie sa fie absolvent de liceu si sa aiba cel putin doi ani de experienta profesionala in ultimii cinci ani, intr-o meserie care necesita cel putin doi ani de pregatire sau experienta.
In timpul interviului, aplicantul va fi nevoit sa dovedeasca studiile pe care le are sau experienta in munca.
Foarte important este cazierul. Nu se accepta solicitantii care nu au cazierul curat.
Solicitantii care au castigat la loteria vizelor de anul acesta vor putea intra in posesia green card-ului abia peste doi ani (de exemplu, inscrierile din anul 2017 sunt pentru vizele din anul 2019).

Perioada de inscriere pentru Loteria Vizelor 2019 se incheie la data de 22 noiembrie 2017, ora 19.00 a Romaniei. Inscrierile au loc online, gratuit si pot fi facute aici.

Ce este loteriza vizelor si cum se pot inscrie aplicantii

In primul rand, este important sa mergeti la un centru foto pentru realizarea unei fotografii tip buletin. Atentie, nu folositi fotografii mai vechi de 6 luni si care nu indeplinesc cerintele impuse.

Urmeaza, apoi, sa completati online acest formular.
Daca nu intelegeti anumite cerinte, puteti sa va uitati si pe formularul tradus
Inainte de a trimite formularul, fiti siguri ca toate campurile au fost completate si pozele au fost atasate corespunzator fiecarei persoane incluse in aplicatie.

Dupa completarea corecta a formularului, in momentul trimiterii aplicatiei, veti vedea un mesaj de confirmare din partea organizatorilor ce va cuprinde numele dumneavoastra si un numar unic de confirmare alcatuit din 16 caractere alfa-numerice (in acest an, primele 4 cifre ale numarului sunt 2019). Acest numar trebuie retinut/pastrat pana in luna septembrie 2019, in cazul in care aplicatia va fi selectata. Exista insa si posibilitatea ca extrageri suplimentare sa aiba loc pentru a se asigura că se vor folosi toate vizele disponibile.
Incepand cu data de 15 mai 2018, pe baza numarului de confirmare si a catorva date personale, veti putea afla daca aplicatia a fost selectata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.