Măsuri drastice în Italia. Singurele trei motive pentru care se poate ieși din casă

0
876
FOTO: vivianamartinelli1979/Pixabay.com
FOTO: vivianamartinelli1979/Pixabay.com

Cei peste 1,2 milioane de români care trăiesc în Italia sunt vizați de măsurile drastice luate de autorități pentru a combate epidemia de coronavirus.

Toată lumea e obligată să stea în casă. „Există trei motive pentru care putem să ieşim: la farmacie, la cumpărături în oraşul nostru nu în satul vecin şi la serviciu în situaţii în care suntem medici şi altele…

Dacă ne ducem la plimbare, poliţia ne întreabă unde mergem. Trebuie să dovedim, cu hârtie scrisă. Putem să fim arestaţi și să mergem la puşcărie 3 luni şi să primim o amendă”, a spus vicepreședintele Ligii Românilor din Italia, Marian Mocanu, la Digi24.

Magazinele, restaurantele și barurile au fost închise și vor mai funcționa doar farmaciile și supermarket-urile. Transportul este în continuare garantat, fabricile vor fi deschise, cu măsuri de siguranță, la fel și chioșcurile de ziare sau tutungeriile. Își vor continua activitățile și serviciile bancare și poștale.

Guvernul italian a decis suspendarea plății ratelor la creditele ipotecare pentru cetățenii aflați în carantină. Este o măsură fără precedent în lupta pentru reducerea impactului economic al epidemiei de coronavirus.

Miercuri, Italia a anunțat 2.313 noi cazuri de îmbolnăviri și 196 de decese. Din 30 ianaurie și până acum, 827 de oameni au murit în peninsulă din cauza noului coronavirus.

DiaSorin, o companie farmaceutică din Italia, a anunțat că va lansa până la finalul lunii un nou test mult mai rapid pentru coronavirus. Compania a anunțat marți că noul său test pentru depistarea virusului Covid 19 reduce durata de așteptare a rezultatului de la 5-7 ore la mai puțin de 60 de minute și urmează să fie lansat până la finalul lunii, în prezent așteptându-se aprobarea autorităților, arată un comunicat al companiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.