Idei de afaceri in Anglia. 3 romani care au reusit

0
5062
Pentru a deschide o afacere in Anglia, ai nevoie de mai putin de 200 de lire si de acces la internet

Zeci de mii de romani au plecat in Anglia si multi dintre ei au reusit sa deschida afaceri de succes. Competitia este mare, daca nu esti cunoscut la nivel local, dar romanii care au dat dovada de multa ambitie si au muncit pe branci se bucura acum de propria afacere.

Se spune ca Marea Britanie este cel mai accesibil stat european, cand vine vorba de infiintarea unei companii., iar actele pot fi scoase de la Camera de Comert in cateva zile.

Multi romani au vazut un potential urias, iar acum castiga bani frumosi. Va prezentam povestile a trei romani care au dezvoltat afaceri profitabile:

Marius Ariton si-a deschis service auto la Londra in 2008

Marius Ariton este din Iasi. Si-a deschis service auto la Londra in 2008 si spune ca a investit aproximativ 250.000 de lire. A cumparat aparatura din Statele Unite si softuri de diagnoza din Regatul Unit, iar garajul sau arata mai ordonat ca o farmacie. Colaboreaza cu multe companii britanice care se ocupa cu recuperarea masinilor achizitionate in leasing, dar are si multi clienti persoane fizice, romani si britanici.

“Am inceput pe un serviciu de recovery, gen platforma, apoi am schimbat. Am invatat, am evoluat si am investit in continuare. Platim chiria celor 2 garaje, platim o asigurare numita public liability insurance in fiecare an, in caz de accident sau distrugere a unui vehicul, pe langa asta platim taxele ca toti cei care muncesc, plus taxele pe self employed ale mele personale, care sunt destul de marisoare. Lucram de luni pana sambata, de la 8 dimineata, pana ne permite timpul, familia, iar restul sunt amanunte”, a declarat Marius Ariton.

Iar orarul de lucru prelungit si faptul ca poate primi client fara programare cu mult timp inainte pare pe placul multor britanici, pe care i-a fidelizat cu diverse oferte si discounturi.

Gary, client britanic: “Sunt foarte buni, tine de calitatea serviciilor, dar eu pun si problema preturilor. E o persoana foarte de treaba, e cinstit, ceea ce e bine, e ceea ce vrei. Sunt mai multe garaje in zona, dar Marius e foarte bun. Mi-a fost recomandat!”.

Marius e casatorit si are doi copii. Nasul sau il ajuta cu contabilitatea si aprovizionarea.

Oana Babagianu a deschis prima afacere la 18 ani, in Romania, iar acum conduce mai multe firme in Londra.

In 2014 a pus bazele unei afaceri in domeniul frumusetii. In 14 luni de la inaugurare, firma sa a fost pe plus, potrivit ejobs.ro. Acum, dezvolta in paralel mai multe firme in domenii diferite: frumusete, accesorii si maşini. Spune despre ea ca si-a urmat visul cu tenacitate si pofta de viata, criteriile de care tine cont in alegerea oamenilor din echipa sa. O parte dintre angajatii sai din salonul de infrumusetare este reprezentata de romani ambitioşi si talentati, dar are şi oameni care provin din alte tari: Portugalia, Rusia, Anglia, Polonia, Letonia, Lituania si Italia.

Oana Babagianu a deschis prima afacere la 18 ani

Oana Babagianu: „Desi în primele luni petrecute in Londra eram studenta si imi doream cu disperare sa ma intorc in Romania, mi-am schimbat parerea in anii ce au urmat. Nu am realizat vreodata ca imi va fi atat de greu sa ma pot „readapta“ la sistemul romanesc.

Am ales drumul antreprenoriatului in capitala Angliei datorită faptului că aici sistemul este mult mai usor. In acelasi timp, şi cererea este alta, la fel si accesul la informatie. De exemplu, in Anglia dureaza doua ore sa iti deschizi o firma, timp care nu poate fi comparat cu zilele petrecute in diferite institutii din Romania”.

George Betianu avea în buzunar 50 de dolari cand a ajuns in Marea Britanie

George Betianu este proprietarul grupului de companii Riverside Group London Limited, care are sute de angajati. Grupul cuprinde firme in domeniul serviciilor de taximetrie, industriei alimentare, serviciilor de asistenta medicala, serviciilor de curatenie, o agenție de recrutare personal si o agentie de turism.

Cand a ajuns in Marea Britanie, in 1991, avea in buzunar 50 de dolari si nu știa decat doua expresii in limba engleza: „Bună ziua!” și „Multumesc!”. Prima firmă a infiintat-o in 1995 — Media Cars, pentru servicii de taximetrie.

Inainte de a pleca din Romania, George Betianu a practicat boxul de performanta, timp de 17 ani, la clubul Steaua și a făcut parte din lotul olimpic. Inceputul in Anglia a fost dificil. „Invatam in fiecare zi cuvinte in limba engleza. Dupa sase luni de zile am cumparat o masina si asa am inceput sa fiu taximetrist, acesta fiind primul job oficial pe care l-am avut”, a spus Betianu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.