Cele mai bune universitati din Europa – Clasamentul actualizat pentru 2019

Va prezentam clasamentul actualizat in ianuarie 2019 pentru cele mai bune universitati din Europa.

0
822

Cele mai bune universitati din Europa sunt in mare parte din Marea Britanie. 6 din primele 10 sunt din Regat si chiar mai mult, primele 4 pozitii sunt ocupate de britanici.

Va prezentam clasamentul actualizat in ianuarie 2019 pentru cele mai bune universitati din Europa. Asa cum era asteptat, invatamantul superior britanic domina acest clasament intocmit de catre Web Ranking Universities, cel mai important clasament si mai cunoscut al universitatilor din intreaga lume.

Pentru un clasament detaliat cu cele mai bune universitati din Marea Britanie puteti consulta ACEST articol. In continuare va vom prezenta pe scurt cele 10 pozitii ale topului cu cele mai bune universitati din europa.

Cele mai bune universitati din Europa – locul 1 – Oxford

Conform datelor actualizate in ianuarie 2019 ale acestui clasament, Universitatea Oxford din Marea Britanie este cea mai buna institutie de invatamant superior din intreaga Europa.

Desi exista clasamente care dau Cambridge pe locul 1, se pare ca in acest an competitia e castigata de Oxford. Rivalitatea dintre cele doua institutii este una istorica.

Locul 2 – Universitatea Cambridge

Renumita universitate Cambridge este a doua ca vechime din lumea anglofona si are o reputatie imensa, acum este si a doua ca si calitate a invatamantului pe intreg continentul.

Prestigioasa universitate a fost initial o asociatie de carturari din Cambridge ce a fost fondata, culmea, tot de niste profesori plecati de la Oxford dupa o disputa, in anul 1209.

Cele mai bune universitati din Europa – locul 3 – University College London

Universitatea College London face parte din mega-universitatea federala University of London si e prima din regatul Britanic ce a acceptat de-a lungul timpului persoane de alta religie decat cea anglicana dar si femei.

Cea mai renumita facultate a sa este cea de drept, iar printre cei mai cunoscuti elevi care au trecut prin bancile universitatii College London se numara atat Gandhi, Graham Bell, comicul Ricky Gervais si toti cei patru membri ai formatiei Coldplay.

Locul 4 – University of Edinburgh

Ramanem in Regatul Britanic insa pe taram scotian unde dam de Universitatea din Edinburgh care e una dintre cele mai vechi si prestigioase din Marea Britanie si Europa. Ea a fost fondata in anul 1583 si are in jur de 30 de facultati la care studiaza peste 36.000 de studenti din toate tarile.

Cele mai bune universitati din Europa – Locul 5 – Federal Institute of Technology Zurich

Elvetia nu putea sa lipseasca din clasamentul cu cele mai bune universitati din Europa. Federal Institute of Technology Zurich este o universitate in zona de inginerie si matematica.

Probabil cel mai renumit student al acestei facultati a fost Albert Einstein si asta spune totul despre calitatea invatamantului de acolo.

Locul 6 – Imperial College London

Imperial College London e o universitate publica din Londra, iar specializarea sa este in stiinta, inginerie, medicina si afaceri, avand in jurul a 13.500 de studenti in toti anii si de toate nationalitatile, dar si in jur de 3300 profesori si cercetatori de cea mai buna calitate.

Printre absolventi se numara si 15 laureati Nobel si doi castigatori de medalie Fields. Unul dintre cei mai renumiti absolventi ai universitatii este Brian May, cunoscut mai degraba datorita faptului ca e chitarist in trupa Queen, desi el este un renumit fizician ce lucreaza pentru proiecte importante ale Nasa.

Cele mai bune universitati din Europa – Locul 7 – Universitatea Utrech din Olanda

Universitatea din Utrech pune Olanda pe harta cu cele mai bune universitati din Europa. Este o institutie fondata tocmai in anul 1636. Acum, Universitatea are cursuri pentru sapte facultati printre care facultatea de Stiinte Umaniste, de Stiinte Sociale si Comportamentale, Drept, economie si administratie, Geostiinte, Medicina, Medicina Veterinara, Stiinte.

Locul 8 – University of Manchester

Ultima universitate britanica din top 10 cele mai bune universitati din Europa este cea din Manchester. E cea mai mare universitate din Marea Britanie, fiind formata abia in 2004 insa din fuziunea dintre Victoria University si UMIST.

Universitatea are in jur de 40.500 de studensti si 10.500 de angajati.

Locul 9 – University of Amsterdam

Iata ca invatamantul olandez se ridica la standarde inalte, lucru confirmat de o a doua prezenta a unei universitati in top 10 cele mai bune universitati din Europa.

Cifrele universitatii sunt impresionante: la 23.000 de studenti are 5000 de angajati si un buget de 460 milioane de euro si sapte mari facultati in care se preda medicina dentara, economie, umanistica, drept, stiinte medicale, stiinte exacte si stiinte sociale.

Locul 10 – Ecole Polytechnique federale de Lausanne

Scoala Politehnica Federala din Lausanne, Elvetia este ca care ocupa ultimul loc in acest clasament select cu cele mai bune institutii de invatamant superior de pe continentul nostr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.