5 destinatii de vacanta din Romania pe care nu trebuie sa la ratezi

In ultimii ani, turistii straini au devenit tot mai interesati de tara noastra, iar obiectivele turistice si destinatiile de vacanta din Romania sunt dintre cele mai dorite: de la celebrele manastiri, la Delta Dunarii, dar si castelele inconjurate de istorie si peisaje montane, toate acestea au atras milioane de turisti anual.

0
1295

In ultimii ani, turistii straini au devenit tot mai interesati de tara noastra, iar obiectivele turistice si numeroase destinatii de vacanta din Romania sunt dintre cele mai dorite: de la celebrele manastiri, la Delta Dunarii, dar si castelele inconjurate de istorie si peisaje montane, toate acestea au atras milioane de turisti anual.

Iata topul nostru cu recomandari care sa va vina in ajutor atunci cand alegeti destinatii de vacanta din Romania.

Transilvania

Transilvania este regiunea care se bucura de cea mai mare popularitate la nivel international. Castelul Bran, devenit faimos gratie mitului Contelui Dracula, strange anual jumatate de milion de turisti, potrivit statisticilor realizate de reprezentantii Castelului Bran.
Orasele medievale (Sibiu, Sighisoara, Brasov) sau bisericile fortificate care figureaza pe lista patrimoniului cultural UNESCO: Biertan (Birthälm), Calnic (Kelling), Darjiu (Dersch), Prejmer (Tartlau), Saschiz (Keisd), Valea Viilor (Wurmloch) si Viscri (Deutschweisskirch), au devenit printre cele mai apreciate destinatii de vacanta din Romania, potrivit turistcenter.ro

Salina Turda

Salina Turda s-a clasat pe locul 46 intr-un top 50 al destinatiilor de vacanta care merita vizitate in 2017 si realizat de revista „iFly Magazine” a olandezilor de la KLM.
Locatia este ideala in zilele toride de vara, fiind o adevarata distractie in subteran, la 120 de metri sub pamant, intr-o mina de sare medievala.

Pe langa privelistea spectaculoasa, data de cristalele de sare, beneficiile aerului salin asupra sanatatii sunt incontestabile.

Delta Dunarii

Delta Dunarii este ce mai importanta si totodata fascinanta rezervatie naturala de la noi. Locurile salbatice ce pot fi descoperite in plimbarile cu barca, fauna diversificata, satele pescaresti si preparatele pe baza de peste, au pozitionat Delta Dunarii pe locurile fruntase la fiecare recomandare cu destinatii de vacanta din Romania.

Potrivit destinatii.eu, anul 2017 a fost un an record pentru Delta Dunarii. Doar pana in luna aprilie s-au inregistrat vanzari record la pachetele early-booking. Operatorii turistici din Delta Dunarii au incasat peste 100.000 de lei din rezervarile facute in primele trei luni ale acestui an.

Sapanta – „Cimitirul Vesel”

„Cimitirul Vesel” de la Sapanta este un loc unic in lume. Cimitirul dateaza de la mijlocul anilor 1930 si a fost creat de artistul popular Stan Ion Patras – sculptor, pictor si poet. Faima locului a fost dobandita gratie atitdunii vesele promovata in fata mortii. Crucile pictate multicolor, poeziile satirice si epitafele inscriptionate pe morminte au transformat localitatea Sapanta din Maramures intr-un loc unic cand vine vorba de destinatii de vacanta din Romania, potrivit romanianmonasteries.org.

Ruinele de la Sarmizegetusa

Candva capitala Daciei, cucerita si distrusa, apoi, de armata romana, ruinele de la Sarmizegetusa au fost descoperite si scoase la lumina abia in anul 1923. Situata in Muntii Orastiei, la o altitudine de 1200 de metri, zona a fost de multe ori asemanata cu celebrul Stonehenge.

Desi potentialul turistic de la Sarmizegetusa nu este exploatat la maximum, vechile ruine dacice sunt un veritabil punct de atractie. Publicatia „The Guardian” noteaza Sarmizegetusa Regia ca fiind una din destinatiile de vacanta din Romania de top, iar printre recomandari se afla si Biserica „Sfantul Nicolae” din Densus, un unicat al patrimoniului romanesc si aflata la doar cativa kilometri de ruinele fostei capitale dacice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.