Italia. O româncă a fost filmată în timp ce agresa o bătrână pe care trebuia să o îngrijească

0
563
FOTO: truthseeker08/Pixabay.com
FOTO: truthseeker08/Pixabay.com

O româncă în vârstă de 51 de ani a fost arestată în Italia, în Ostuni, provincia Brindisi din Puglia. Aceasta este acuzată de anchetatorii italieni că a maltratat o bătrână pe care ar fi trebuit să o îngrijească.

Potrivit  Brindisi Report, „badanta” româncă a fost filmată de camere de supraveghere instalate de polițiști, la cererea fiului bătrânei, care a observat mai multe vânătăi pe corpul mamei sale.

Femeia, în vârstă de 90 de ani, e grav bolnavă. Pe imaginile surprinse de camere se vede cum românca o lovește pe bătrână în timp ce o îmbracă, iar oamenii legii italieni mai spun că aceasta o înjura pe pensionară.

Probele au fost strânse de procurori în doar câteva zile și au cerut imediat arestarea preventivă.

La sfârșitul anului trecut, o femeie de origine română a fost condamnată în Italia la 4 ani de închisoare după ce a fost filmată în timp ce maltrata o bătrână în vârstă de 95 de ani de care trebuia să aibă grijă.

Românca, în vârstă de 56 de ani, lucra în localitatea italiană Cava de`Tirreni. Un vecin a mers să depună o reclamație la carabinieri fiind convins că bătrâna este maltratată pentru se auzeau des plânsete de la vecina sa.

Polițiștii au dispus mai întâi realizarea de înregistrări ambientale, apoi s-au instalat camere de luat vederi ascunse. Pe imaginile surprinse se vede cum românca este lovită de cea care trebuia să o îngrijească. Pensionara era invalidă și avea probleme mentale și nu putea să povestească familiei chinurile prin care trecea.

„Rezultatele obținute de Procuratură au arătat, încă din primele etape ale anchetei, că victima, ale cărei facultăți cognitive reduse nu i-au permis să povestească incidentul membrilor ei de familie, a fost în permanență supusă unor maltratări din partea îngrijitoarei sale coabitante, constând în insulte, amenințări și bătăi provocate cu mâinile goale sau cu ajutorul unor obiecte”, scrie în rechizitoriul procurorilor, potrivit Rotalianul.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.