Retete bucatarie italiana: pui in crusta de parmezan

0
764
Retete bucatarie italiana: pui in crusta de parmezan18

Retete bucatarie italiana: pui in crusta de parmezan. Italia este o tara peninsulara cu un relief, climat si stil de viata variat. In mod natural, toate aceste elemente au un impact puternic si asupra bucatariei. Nordul Italiei si sudul Italiei au culturi culinare diferite, ceea ce aduce si mai multa varietate acestei bucatarii traditionale.

Retete bucatarie italiana: pui in crusta de parmezan

Sunt, desigur, cateva aspecte comune in bucatariile din regiuni diferite, ce aduc oamenii impreuna si creeaza o unitate. Painea este foarte des folosita. Modul in care italienii isi servesc mancarea este, de asemenea, asemanator in diferite regiuni ale tarii.

Deoarece iubesc atat de mult mancarea, italienii prefera ca preparatele sa fie servite pe rand, intr-o anume ordine. Se incepe intotdeauna cu un antreu, ce este urmat de un prim fel de mancare si apoi de un al doilea. Garniturile si painea acompaniaza felul principal de mancare. Desertul si fructele proaspete sunt servite la final, urmate de un espresso sau de o cafea. La ocazii speciale se serveste mai mult de un singur fel de mancare principal.

Retete bucatarie italiana: pui in crusta de parmezan 

TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 10 min
Timp de gatire: 10 min
Gata in: 20 min
INGREDIENTE
600 g piept de pui
150 g parmezan ras mărunt
2 ouă
100 g pesmet
sare și piper, rozmarin
puțin pătrunjel proaspăt (opțional)

MOD DE PREPARARE

Pui în crustă de parmezan – rețetă simplă, delicioasă, rapidă și extrem de gustoasă! O alternativă mai rapidă și mai sănătoasă la clasicul șnițel – mai ales dacă decizi să îl faci la cuptor în loc să prăjești în tigaie!

Retete bucatarie italiana: pui in crusta de parmezan

Taie felii subțiri pieptul de pui. Asezonează fiecare bucată cu sare și piper.
Pregătește 3 vase: în unul pune parmezanul ras, în unul ouăle bătute și în altul pesmetul. Toacă pătrunjelul și amestecă-l cu ouăle bătute, împreună cu rozmarinul.
Încinge tigaia. Dă, pe rând, fiecare bucată prin: a) parmezan (scutură excesul); b) ouăle bătute (lasă excesul să se curgă); c) pesmet.

Retete bucatarie italiana: pui in crusta de parmezan 

*Motivul pentru care scuturi excesul de fiecare dată? Dacă faci asta, nu mai riști să rămână puiul fără crustă atunci când îl pui la prăjit.

4. Încinge puțin ulei în tigaie. Pune 2-3 bucăți de pui (nu înghesui mai multe, nu are rost. Decât dacă ai o tigaie mai mare) și lasă-le la prăjit 4-5 minute. (Dacă vezi că se prăjește prea repede crusta, dă focul mai mic). Întoarce pe partea cealaltă, mai lasă 5 minute la prăjit și scoate-le pe o farfurie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.