Cele mai inalte 10 varfuri din Romania. Pentru iubitorii de munte

Cele mai inalte 10 varfuri din Romania se afla, cu precadere, in Muntii Fagaras. Aici, altitudinea depaseste 2000 de metri, fiind o adevarata provocare pentru cei care iubesc muntele si adrenalina. 

0
3124

Cele mai inalte 10 varfuri din Romania se afla, cu precadere, in Muntii Fagaras. Aici, altitudinea depaseste 2000 de metri, fiind o adevarata provocare pentru cei care iubesc muntele si adrenalina.

Iata care sunt cele mai inalte 10 varfuri din Romania:

Varful Moldoveanu, Muntii Fagaras – 2.544 metri: Este cel mai inalt varf din Muntii Fagarasului, dar si din Romania. Din cauza piscurilor montane din jurul sau, majoritatea de peste 2.400 de metri, varful Moldoveanu este vizibil doar de pe creasta Fagara?ului sau din aer

Varful Negoiu, Muntii Fagaras – 2.535 metri

Varful Negoiu este un varf montan situat in Masivul Fagaras, judetul Sibiu. Pana in perioada interbelica era considerat cel mai inalt varf din Carpati.Este cunoscut drept fiind polul instabilita?ii atmosferice din Romania.

Varful Vistea Mare, Muntii Fagaras – 2.527 metri

Vistea Mare este clasat al treilea intre cele mai inalte varfuri muntoase din Romania, dupa Moldoveanu, (2.544 m) si Negoiu, (2.535 m), ambele fiind situate in acelasi masiv. Varful Vistea Mare reprezinta principala cale de acces catre varful Moldoveanu, dinspre traseul ce strabate intreaga creasta a Masivului Fagaras de la vest la est.

Varful Parangul Mare, Muntii Parang – 2.519 metri

Varful Parangul Mare este cel mai inalt din Masivul Parang, Carpatii Meridionali, avand o altitudine de 2.519 metri. Este al patrulea varf muntos din Romania, din punctul de vedere al inaltimii, fiind totusi cel mai inalt varf din Romania care nu este in Muntii Fagaras.

Varful Lespezi, Muntii Fagaras – 2.517 metri

Este recunoscut prin masivitatea sa vizibila cu precadere dinspre partea nordica.La poalele sale se afla lacul glaciar omonim „varfului sau geaman”, Caltun.

Varful Omu, Muntii Bucegi – 2.514 metri

Varful Omu este vizibil de pe creasta Pietrei Craiului, precum si din Valea Prahovei.
Pe Varful Omu se afla Cabana Omu, precum si Statia meteorologica Varful Omu, care poate fi considerata locul cel mai inalt din Romania populat permanent.

Cele mai inalte 10 varfuri din Romania

Varful Peleaga, Muntii Retezat – 2.508 metri

Varful Peleaga este varful cel mai inalt din Muntii Retezat, Carpatii Meridionali. Pe vreme buna ofera o priveliste deosebita asupra zonei centrale (si nu numai) a muntilor Retezat. Accesul pe varf se poate face din mai multe directii: dinspre Saua Pelegii, dinspre Curmatura Bucurei sau dinspre Lacul Bucura.

Varful Vanatarea lui Buteanu, Muntii Fagaras – 2.507 metri

Varful Vanatarea lui Buteanu este numit, in mod eronat, de cele mai multe ori Vanatoarea lui Buteanu. Semnificatia cuvantului „vanatare” se trage din denumirea arhaica a unei inaltimi stancoase, vinetii, aflata la mari departari.

Varful Hartopul Darei, Muntii Fagaras – 2.506 metri

Varful Hartopul Darei se afla in partea estica a muntilor Fagaras la sud de varful Dara. Accesul inspre varf se poate face din traseul de creasta dintre varful Urlea si curmatura Zarnei, in dreptul varfului Fundul Bandei.

Varful Cornul Caltunului, Muntii Fagaras – 2.505 metri

Varful Caltun, cunoscut si ca Cornul Caltunului este un varf muntos in Masivul Fagaras, considerat uneori un varf dublu impreuna cu varful Lespezi. Accesul pe varf se poate face pe partea sud-vestica pe o poteca ce pleaca din strunga Doamnei (una din variante).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.