Dăncilă: Iohannis nu s-a întâlnit cu „ăștia” din diaspora

0
567

Liderul PSD și candidat la alegerile prezidențiale din turul al doilea, Viorica Dăncilă, s-a referit la românii din străinătate spunându-le „ăștia”, în timpul dezbaterii organizate cu jurnaliștii la Palatul Parlamentului.

Viorica Dăncilă a vorbit despre ce a făcut PSD pentru diaspora și a spus că executivul pe care ea l-a condus a „a facilitat votul pentru românii din diaspora” – în condițiile în care votul prin corespondență și votul de trei zile în diaspora au fost votate de Parlament la inițiativa opoziției.

„Am implementat programul Start-up diaspora, am implementat programul de facilități pentru agricultură, am facilitat votul în diaspora, astfel încât să poată vota trei zile și prin corespondență. Iohannis nu a avut nici măcar o deplasare pentru românii din diaspora. Chiar dacă s-a deplasat în țări cu diasporă mare, nu s-a întâlnit cu ăștia și nu a vorbit ce face pentru ca ei să se întoarcă acasă”, a spus Dăncilă.

Ulterior, Dăncilă a revenit la subiect, atunci când a ajuns într-o emisiune de la Antena 3, unde a nuanțat declarația. Fostul premier a spus că, de fapt, l-a citat pe Klaus Iohannis care ar fi folosit termenul ”ăștia” făcând referire la diaspora: „Dacă s-a înțeles greșit, îmi cer scuze”, a declarat Viorica Dăncilă.

Turul al doilea al alegerilor prezidențiale va începe în Diaspora de vineri. Secțiile de votare vor fi deschise pentru românii din străinătate timp de trei zile. În prima zi, vineri, secțiile de votare se vor deschide la ora 12:00 (ora locală) și se vor închide la ora 21:00. Apoi, sâmbătă și duminică, programul va fi între 7:00 și 21:00. De asemenea, cei care se află la rând pentru a vota își vor putea exercita dreptul și după ora 21:00, până la ora 23:59.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.