Cele mai ieftine case din Europa – Preturi chiar si de 1 euro

0
2268

Cele mai ieftine case din Europa – La imobiliare ne-am obisnuit ca preturile in Romania sa fie foarte mari. Vom vedea insa ca in Europa situatia nu e neaparat comparabila cu tara noastra: se gasesc suficiente proprietati care arata foarte bine si au preturi accesibile pentru un om de rand, chiar daca ele nu sunt situate in orase mari, in metropole.

Pentru un om de rand care isi doreste o casa intr-o tara civilizata din Europa se gasesc o multime de proprietati interesante in jurul sumei de 30.000 de euro, bugetul estimat de noi. Desigur, exista si situatii speciale unde din diferite motive unele orase au decis sa vanda case pe care le au in proprietate la sume derizorii de doar un euro pentru a incuraja investitiile, desigur exista si anumite conditii.

Cele mai ieftine case din Europa – Sicilia

Autoritatile din orasul Sambuca din Sicilia au decis sa scoata la vanzare case la pretul de doar 1 dolar. Nu este nicio pacaleala, oferte sunt reale, exista si clienti deja.

Cum era si de asteptat, exista anumite conditii: noii proprietari trebuie sa se asigure ca vor renova cladirile.

Pentru a putea intra in posesia unei case, cumparatorii trebuie sa se angajeze ca o sa investeasca minimum 17.200 de euro in renovari in primii trei ani si o sa depuna o garantie initiala de 5.700 de euro. Cu toate astea, costurile initiale de achizitie ajung la 23.000 de euro, un pret foarte mic si avantajos pentru Italia.

Orasul Sambuca este unul linistit, plin de istorie si inconjurat de paduri si munti. Casele scoase la vanzare sunt in proprietatea administratiei locale. Cea mai mica locuinta are 40 de metri patrati, iar cea mai mare 150. Inca din primele zile ale ofertei au fost vandute 10 case de 1 euro.

Cele mai ieftine case din Europa – Elvetia

Cei mai mari afaceristi dar si multe vedete se retrag la batranete in Elvetia. Tara e renumita ca fiind una destul de scumpa, dar iata ca au si ei de gand sa implementeze vanzarile de case cu un euro.

Mai exact, in orasul Monti Sciaga, in apropiere de granita cu Italia, autoritatile au declarat ca iau in considerare sa implementeze vanzarea de 1 euro pentru o casa, idee pusa in practica deja in Italia. In cantonul Ticino se vorbeste limba italiana iar cele mai multe case sunt in ruine. Cei care le achizitioneaza trebuie sa se angajeze ca le renoveaza.

Cele mai ieftine case din Europa – Bulgaria

In Bulgaria exista o multime de dezvoltatori imobiliari care s-au axat pe construirea de locuinte noi si cat mai ieftine. Multe din ele se afla in ansambluri rezidentiale foarte frumos amenajate si preturile pentru un apartament oscileaza in jurul a 30.000 de euro.

Mai mult, un apartament cu doua camere intr-un complex nou-nout aflat la doar trei kilometri de malul marii se vinde cu doar 27.800 de euro.

Cele mai ieftine case din Europa – Spania si Italia

Tot in bugetul de 30.000 de euro se gasesc case in Italia dar si in Spania. Proprietatile se gasesc in general in afara oraselor si au nevoie de renovare, insa potentialul lor exista.

De exemplu, o vila cu doua dormitoare, construita din piatra si inconjurata de maslini din Italia, dar si cu vedere la munte si curte de 300m se vinde cu 29.900 de euro. Vila se afla la un kilometru in afara orasului.

In 30.000 de euro, in Spania se gasesc de cele mai multe ori fie garsoniere, fie apartamente cu cel mult 2 camere. O garsoniera de 20mp cu baie si acces la piscina din interiorul ansamblului ajunge la 29.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.