Cat castiga un medic rezident in Anglia? Sumele sunt impresionante

0
2933

Nu e usor sa ajungi medic rezident in Anglia, insa salariile recompenseaza deplin efortul depus si calitatea muncii. Afland salariile medicilor rezidenti din Anglia, intelegi mai bine de ce atat de multi romani specialisti au ales un trai in alta tara.

Cateva amanunte foarte interesante despre cum poate fi recrutat si ce salariu ajunge sa aiba un medic in Anglia ofera chiar cei de la VPLHealthcare, o agentie de recrutare.

Cat castiga un medic rezident in Anglia

Observational Posts, pentru cei incepatori si abia intrati in sistemul de sanatate din Anglia ajung sa castige 3000 de lire pe luna. Aceasta perioada dureaza in jur de 3-6 luni. Un medic de familie insa ajunge sa castige 3500 de lire pe luna ca Supervised GP Work.

Nu in ultimul rand, un Independent GP Work ajunge sa castige intre 68000 si 72000 de lire pe an.

Mai mult, pentru recrutarea medicilor din Romania se ofera si costuri pentru prima luna de cazare si costuri de bilet de avion. O multime de alte avantaje sunt disponibile pentru cei care vor sa devina medici rezidenti in Anglia prin intermediul agentiilor: de la acces la training platit, training engleza si comunicare, 27 de zile de concediu pe an, program standard de lucru de 37,5 ore pe saptamana, cu posibilitatea de a face pana la 48 de ore pentru a suplimenta veniturile.

Salariile pot fi negociate incepand din anul al 2-lea de activitate plus multe beneficii atractive si scheme de pensii.

Cat castiga un medic rezident in Anglia – Medicina de familie

Salariul de baza in sistemul de stat din Anglia pentru un junior doctor in primul an de practica incepe de la 23.000 de lire dar creste in al doilea an pana la 28.000.

Echivalentul medicului de familie din Romania se numeste GP in Anglia. Exista 42.000 de astfel de medici in Anglia iar salariile lor variaza in functie de vechime, numar de ore lucrate si alte variabile de acest gen.

Pentru a va face totusi o idee, salariul poate oscila undeva intre 56.000 si 85.000 de lire pe an insa pot ajunte sa castige chiar si 90.000 si peste aceasta suma.

Cat castiga un medic rezident in Anglia si cum poate ajunge unul din Romania sa lucreze acolo

Marea Britanie se afla printre primele locuri in lista tarilor ce recruteaza medici din strainatate. Procesul nu e unul tocmai simplu. La inceput, fiecare candidat trebuie sa se inregistreze la Consiliul Medical General pentru a avea aprobare de profesare. Dupa asta, licenta obtinuta poate fi de doua feluri: provizorie sau permanenta. Cea provizorie perminte angajarea un singur an, cea permanenta  permite angajarea oriunde in domeniu.

Aceasta licenta trebuie reinnoita periodic daca medicul vrea sa profeseze in continuare in Anglia. Revaliadarea presupune o evaluare menita sa confirme ca medicul nu a pierdut din cunostintele pe care le avea cand a aplicat prima data.

Pentru a putea fi inregistrat ca medic in Marea Britanie mai este necesara o cunoastere a limbii engleze temeinica dovedita cu testele IELTS si exista si examenul PLAB care poate ajuta la angajare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.