Ministrul de Interne, despre anularea zborurilor din Italia spre România: „Nu e corect, nici moral, nici patriotic”

0
484
FOTO: gov.ro
FOTO: gov.ro

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat că nu este de acord cu interzicerea zborurilor, pentru o perioadă, din Italia spre România. De asemenea, acesta a mai spus că nu e „nici moral, nici patriotic” să nu-i lase pe români să se întoarcă în țară.

De asemenea, Vela a spus că susține verificarea pertinentă a celor care se întorc în țară din Italia.

„Cei care sunt din zona de focar nu au voie să plece din Italia. Deci nu putem presupune că a venit din zona de focar. Nu aș dori să acuzăm oamenii care vin din Italia că sunt din focar pentru că nu au voie să plece de acolo. Dacă vin din Italia compatrioți de-ai noștri, români din Diaspora, nu poți, ca stat, să închizi granița, să spui că nu are voie. Nu este corect nici moral și nici patriotic.

Eu nu sunt adeptul închiderii zborurilor cu Italia. Susțin să facem verificări pertinente, științifice, cu celeritate, astfel încât cei care au suspiciuni de a fi bolanvi, care au intrat în contact cu oameni bolnavi, să poată fi tratați, triați și să poată fi incluși în anumite metode, proceduri de tratament”, a spus Marcel Vela.

Managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, profesorul Adrian Streinu Cercel le-a transmis românilor Italia „dacă nu au nevoie să vină acasă, să nu vină”.

Streinu Cercel a mai spus, la Medika TV, că românii care vin din peninsulă acasă de Paște s-ar putea să aibă „surpriza” să fie trimiși în carantină sau izolați la domiciliu.

„Dacă nu au o nevoie anume să vină, să nu vină. Dacă trebuie să vină în mod obligatoriu să ia în calcul că ar putea fi izolați la domiciliu. (…) Dacă vin din anumite arii în ajun de Paște, s-ar putea să aibă o surpriză, în funcție de evoluția contextului epidemiologic, și să fie puși în izolare la domiciliu sau chiar în carantină instituționalizată dacă vin din zone unde există în circulație acest virus. Deci, e văzând și făcând.

Evident că dacă vor să vină acasă nu-i poți opri, dar s-ar putea să nu stea acasă cu cei dragi de Paște, ci să stea în în carantină sau în izolare la domiciliu, fără contact cu cei din interior”, a declarat profesorul Streinu Cercel la Medika Tv, întrebat ce mesaj are pentru românii din Italia care vor să vină în România de Paște.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.