Tari din Europa in care se vorbeste engleza

0
1538
tari din europa in care se vorbeste engleza

Tari din Europa in care se vorbeste engleza. Si Romania se afla in acest top, dar statistica nu este de partea noastra. Iata care sunt datele, conform studiului Eurostat.

Aproape două miliarde de oameni, adica o treime – invata engleza ca limbă straina. In tarile in curs de dezvoltare, cunoasterea  limbii engleze nu reprezinta neaparat o abilitate, ci mai degraba o unealta similara cu cresterea economiei si dezvoltarea conexiunilor cu restul lumii.

Tari din Europa in care se vorbeste engleza

In tarile mici in care exista putini vorbitori nativi, cunoasterea limbii engleze este o optiune fireasca pentru oamenii de afaceri si pentru mediul politic.

Blogul Jakubmarian.com, care apartine lingvistului cu acelasi nume, a realizat o harta a statelor UE in care apar procentele de vorbitori fluenti de limba engleza. Cu un procent de 31%, Romania se compara cu Italia sau Polonia. Cel mai ridicat procent, de 90%, este in Olanda. Niveluri foarte ridicate de cunoastere a limbii engleze (86%) se mai inregistreaza in Danemarca si Suedia. Cele mai slabe niveluri de cunoastere a limbii engleze sunt inregistrate in Bulgaria (25%) si Spania (22%).

Tari din Europa in care se vorbeste engleza

Pe primul loc in topul tarilor din Europa in care se vorbeste engleza se afla Olanda, urmata de Suedia si Norvegia. Apoi urmeaza: Finlanda, Luxemburg, Austria, Germania, Polonia, Belgia, Elvetia, Portugalia, Cehia, Serbia, Ungaria. Iar pe ultimul loc in TOP 20, se afla Romania.

In urmatoarele tari din lume, limba engleza este limba oficiala: Africa de Sud, Antigua si Barbuda, Australia, Bahamas, Barbados, Belize, Botswana, Camerun, Dominica, Fiji, Filipine, Ghana, Grenada, Guyana, India, Insulele Falkland, Insulele Marshall, Insulele Solomon, Irlanda, Jamaica, Kenya, Kiribati, Lesotho, Liberia, Malaysia, Malta, Marea Britanie, Mauritius, Micronezia, Montserrat, Namibia, Nauru, Nigeria, Noua Zeelandă, Pakistan, Palau, Papua Noua Guinee, Ruanda, Samoa, Sfântul Cristofor si Nevis, Sfantul Vicențiu și Grenadine, Sfanta Lucia, Sierra Leone, Singapore, Statele Unite ale Americii, Sudan, Swaziland, Tanzania, Tonga, Trinidad si  Tobago,  Tuvalu, Uganda, Vanuatu, Zambia, Zimbabwe.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.