Operațiunea „Boschetari” în Italia. Zeci de ani de închisoare pentru români care au ținut în sclavie conaționali

0
512

O instanță din Catania a aplicat pedepse exemplare pentru o grupare de români care ținea în sclavie conaționali. Cea mai mare pedeapsă a primit-o liderul grupării. Acesta a luat 20 de ani de închisoare după ce a fost acuzat de punere în sclavie, trafic de persoane, exploarea pluri-agravată a prostituției, inclusiv cu minori.

Operațiunea autorităților italiene a purtat numele de „Boschetari”. Alte două femei au fost condamnate. O româncă de 32 de ani a primit 17 ani și 8 luni de închisoare, iar o alta de aceeași a vârstă a primit 10 ani.

Anchetatorii au descoperit că banda de români recruta compatrioți din România și îi transfera în Italia unde erau puși la munci agricole. Aceștia erau persoane vulnerabile, fără școală și săraci.

Muncitorii erau cazați în condiții mizerabile, fără căldură, cu haine luate de la deșeuri și alimente de o calitate foarte slabă sau chiar expirate. De altfel, exploatatorii le spuneau muncitorilor că tot ce primeau intra în contul plății și nu le mai dădeau bani. Câteva tinere, inclusiv minori, au fost forțate să se prostitueze.

Anchetatorii italieni mai spun că toți cei care nu se supuneau și se răzvrăteau erau bătuți cu duritate.

Oamenii legii au descoperit cazul după ce unul dintre românii exploatați a reușit să scape și să povestească totul polițiștilor. La fel ca și ceilalți, acesta a fost atras în capcană de către grupare cu promisiunea unui loc de muncă bine plătit.

Imediat ce ajungeau în Italia, oamenii erau lăsați fără documente de identitate și ținuți într-o stare de izolare totală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.