Marea Britanie. Un român și-a învins în instanță patronul care nu l-a plătit și a fost rasist cu el

0
495
FOTO: Free-Photos/Pixabay.com
FOTO: Free-Photos/Pixabay.com

Un angajat român a reușit să-și învingă în instanță patronul restaurantului din Newcastle la care lucra. Instanța a constatat că patronul, un britanic, a avut o ieșire rasistă. Mai mult, i-ar fi redus salariul românului în mod abuziv. Patronul este obligat să-i plătească românului daune de 16.000 de lire sterline.

Valentin Mihăeș a spus în fața judecătorilor că a fost pus de patron să lucreze timp de patru luni fără nicio zi liberă. A lucrat la restaurant șapte luni și făcea ture de 15 ore pe zi. Mai mult, patronul îl înjura des folosind cuvintele: „Fucking stupid Romanian”.

A început să lucreze din octombrie 2018 pentru salariul minim, însă era plătit chiar mai puțin. În fața instanței, Valentin a spus că patronul său a profitat de faptul că se afla într-o situație dificilă și trebuia să trimită bani la soția sa și cei trei copii din Italia.

„Trebuia să muncesc 25 de ore pe săptămână, pentru banii aceia, în schimb lucram 14-15 ore pe zi. Am fost plătit după cinci luni, și am primit 4 lire sterline pe oră, fără niciun fel de explicație. (…) Nu aveam un alt loc de muncă unde să merg, așa că a trebuit să accept. Știa că sunt disperat pentru a-mi aduce familia din Italia”, a declarat românul, potrivit ziarulromanesc.net.

Instanța britanică a decis ca patronul să îi plătească fostului angajat 7.600 de lire sterline pentru deducerea ilegală din salariu și 9.000 de lire sterline pentru hărțuire rasistă la care a fost supus.

În urmă cu trei luni, un bărbat din Iralanda de Nord a fost condamnat la opt luni de închisoare după ce a adus insulte rasiste unei românce. Britanicul, în vârstă de 44 de ani, a comis fapta în vara trecută, în orașul Ballymena. Românca le-a spus oamenilor legii că bărbatul a agresat-o și i-a distrus niște ghivece de flori.

În fața instanței, britanicul a spus că îi pare rău de ce s-a întâmplat și a povestit că înainte de acest incident s-a întâlnit cu doi indivizi care i-au cerut o țigară și apoi i s-a părut că vor să-i fure rucsacul.

FOTO: Free-Photos/Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.