Orase europene care trebuie vizitate: Milano, care sunt principalele atractii turistice

Milano, care sunt principalele atractii turistice. Milano este unul din cele mai importante orase ale Italiei, fiind renumit in randul pasionatilor de shopping si de moda.

0
1480
biserici in milano

Milano este unul din cele mai importante orase ale Italiei, fiind renumit in randul pasionatilor de shopping si de moda. Totusi, Milano are mult mai multe de oferit si se mandreste cu locuri pline de istorie, galerii de arta, muzee si cladiri cu o arhitectura impresionanta, care abia asteapta sa fie descoperite.

Milano, care sunt principalele atractii turistice: Domul din Milano

Domul din Milano poate fi considerat un simbol al orasului. Este o cladire impunatoare, cu o suprafata de 1.200 mp. Domul din Milano este a doua biserica din Italia ca dimensiune, dupa catedrala San Pietro din Roma si a treia din lume. Domul numara 135 de turle si peste 2000 de statui si este o adevarata „broderie din marmura”, veche de 600 de ani si ridicata in cinstea Fecioarei Maria.

Milano, care sunt principalele atractii turistice: Galleria Vittorio Emanuele II

Galleria Vittorio Emanuele II este un centru comercial de shopping de renume. Galeria este umpluta cu magazine italienesti de lux – haute couture, bijuterii, arta, carti, pentru care pasionatele de shopping calatoresc de la mari distante. Galeria are patru etaje si este adapostita sub un dom. Tot aici te poti delecta la cateva din cele mai vechi restaurante din Milano.

Tot aici veti putea admira, in mijlocul galeriilor, un mozaic care infatiseaza un taur. Taurul este un simbol heraldic al casei de Savoia, vechii conducatori ai orasului-rival Torino.
Se spune ca daca puneti calcaiul pe locul in care apare mozaicul, inchideti ochii si faceti o pirueta de 360 de grade, veti avea noroc!

Milano, care sunt principalele atractii turistice: Arcul Pacii

Arcul Pacii este situat in Piazza Sempione. Monumentul a fost construit pentru a celebra victoriile Imparatului Napoleon Bonaparte. In jurul lui exista numeroase basoreliefuri si statui, dedicate unor batalii importante duse de Italia.

Milano, care sunt principalele atractii turistice: Parcul Sempione

Parcul Sempione este cea mai impresionanta zona verde din oras. Amplasat in zona istorica, parcul ofera priveliste catre Arcul Pacii, dar si asupra Castelului Sforza, un vechi simbol al orasului si construit in intregime din caramida.
Tot aici veti gasi expozitii de arta in Palazzo dell’Arte, acvariul si turnul panoramic Torre Branca.

Milano, care sunt principalele atractii turistice: restaurantul tramvai ATMosfera

La sfarsitul zilei, te poti delecta cu o portie de spaghetti delicioase, servite in tramvai. Experienta este cu totul inedita, mai ales ca ai ocazia sa te bucuri de privelistea orasului, in timp ce iti savurezi mancare. Tramvaiele milaneze au in spate o traditie bogata, iar restaurantul-tramvai ATMosfera este ravnit de multi turisti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.