Orase europene care trebuie vizitate: Copenhaga, care sunt principalele atractii turistice

Copenhaga, care sunt principalele atractii turistice. Copenhaga ofera peisaje colorate, strabatute de canale de apa, fiind o adevarata "Venetie a nordului".

0
1328

Desi nu este una din principalele destinatii alese de turisti, atunci cand vine vorba de city-break-uri, Copenhaga ofera peisaje colorate, strabatute de canale de apa, o adevarata „Venetie a nordului”.

Copenhaga, care sunt principalele atractii turistice: Mica Sirena

Mica Sirena este considerata una din cele mai faimoase atractii turistice din capitala daneza. Desi nu este o statuie de marime impunatoare, statuia Den Iille Havfrue (Mica Sirena), creata de Edward Wriksen in 1913 si asezata pe o stanca cu vedere la port, atrage milioane de turisti.

Copenhaga, care sunt principalele atractii turistice: Christiania

Christiania este un orasel din Copenhaga cu proprie autonomie si care aduna la un loc o comunitate de aproape 1000 de oameni care isi doresc sa traiasca dupa propriile reguli.
Totul a inceput in 1970, atunci cand un grup de hippioti a ocupat o zona dezafectata si pe care l-au transformat intr-un loc cu adevarat boem de-a lungul timpului.
Aici, oamenii traiesc ilegal in case parasite, iar consumul si comertul de cannabis este legal. Locuitorii orasului duc o politice puternica impotriva drogurilor tari si sunt, in general, pasnici.
In Christiana veti gasi baruri, restaurante, drumuri pietonale, desi nu toate sunt neaparat asfaltate.

Copenhaga, care sunt principalele atractii turistice: Parcul de distractii Tivoli

Parcul de distractie Tivoli este al doilea parc de distractii al lumii si are o veche istorie inca din anul 1843.
Desi echipamentele au fost modernizate, aici vei regasi atmosfera timpurilor vechi. Tot aici veti avea ocazia sa vedeti si sa incercati singurul roller coaster din lemn, care functioneaza perfect.

Copenhaga, care sunt principalele atractii turistice: Strada Gammel

Strada Gammel (Gammel Strand) este o strada in centrul istoric al capitalei daneze. De o parte se invecineaza cu Canalul Slotsholmens, iar de cealalta parte este marginita de un rand de case viu colorate, care ofera privelisti spectaculoase la apus,

Copenhaga, care sunt principalele atractii turistice: Muzeul Guiness World Records

Guiness World Records Museum este situat in orasul Copenhaga, Turistii pot admira aici 13 galerii si zone interactive, unde sunt prezentate recordurile mondiale cele mai bizare, prin intermediul filmelor, dar si al fotografiilor.

Copenhaga, care sunt principalele atractii turistice: Palatul Frederiksborg

La o distanta de 32 de km de Copenhaga, in localitatea Hillerød, Palatul Frederiksborg a fost ridicat ca resedinta regala oentru regele Christian al IV-lea, iar in prezent gazduieste Muzeul National de Istorie.
Este considerat cel mai mare palat renascentist din Scandinavia. Cele mai vechi parti ale castelului dateaza din anul 1560 si au fost ridicat ede regele Frederic al II-lea, in cinstea lui fiind denumit si palatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.